“Ne skrivam se i moja je savjest čista, ali kao čovjek kojem su duboko povrijeđena ljudska prava imam puno pravo na protivljenje političkom progonu i neprihvaćanje unaprijed konstruirane krivnje.

Moji su odvjetnici u stalnom kontaktu s vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od prije nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga”, komentirao je Ivica Todorić nakon što je njegovo ime osvanulo na Europolovom popisu najtraženijih bjegunaca.

Podsjetimo, Ivica Todorić, još uvijek aktualni vlasnik Agrokora, osvanuo je danas na Europolovom popisu najtraženijih bjegunaca.

Na stranici eumostwanted.eu navodi se kako se za Todorićem traga zbog korupcije, prevare, zloupotrebe povjerenja u gospodarskom poslovanju, falsificiranja službenih dokumenata (uključujući i dokumente koji utječu na financijske interese EU-a) i povrede obveze vođenja poslovnih knjiga. Vlasnik Agrokora tako se našao u društvu 59 najtraženijih europskih bjegunaca.

Uz opis djela zbog kojih je Ivica Todorić tražena osoba na području Europske unije, navode se i njegovi osobni podaci: muški spol, smeđe oči, visina 180 centimetara, datum rođenja 2. siječnja 1951. godine. Ističe se i kako Todorić ima hrvatsko državljanstvo te se služi engleskim i hrvatskim jezikom. Na stranicama Europola mole sve one koji imaju informacije o tome gdje se Todorić nalazi da nazovu broj telefona 00385 1 3788 861.

Pod stavkom ‘status slučaja’ navodi se kako je istraga u tijeku.

Komentiraj