Najstariji glumac iz serije “Squid Game” optužen za seksualno napastovanje

Oh Yeong-su je 78-godišnji glumac najpoznatiji po ulozi u seriji „Squid Game“ za što je nagrađen Zlatnim globusom i nagradom Emmy za najbolju sporednu ulogu. Optužen je za seksualno napastovanje i to od strane žene koja je rekla kako je prije pet godina neprimjereno dodirivao njezino tijelo. Ona ga je prijavila u prosincu prošle godine, ta je prijava odbačena u travnju ove godine, ali je na žrtvin zahtjev slučaj opet otvoren. Oh Yeong-su je priveden na razgovor s tužiteljima ali nije zadržan u pritvoru već je u petak pušten na slobodu.

U službenom priopćenju koje je Oh Yeong-su poslao južnokorejskoj tv postaji JTBC napisao je „Samo sam je držao za ruku kako bi joj pokazao kojim putem treba obići jezero. Ispričavam se jer je rekla kako neće raditi probleme oko toga ali to ne znači da priznajem ono za što me se krivi“. Sa suda u gradu Suwon službeno je rečeno kako sve što su lokalni mediji izvjestili o ovom slučaju uopće nije točno. Uslijed ove afere ministarstvo kulture Južne Koreje povuklo je vladinu tv reklamu u kojoj se pojavljuje Oh Yeong-su.

Oh Yeong-su rođen je 1944. u današnjoj Sjevernoj Koreji ali se s roditeljima preselio u Južnu Koreju. Godine 1967. počeo se profesionalno baviti glumom i to u kazalištu. Prije desetak godina izjavio je kako je glumio u više od 200 kazališnih predstava uključujući i jućnokorejske verzije djela „Tramvaj zvan čežnja“ i „Faust“. Prije serije „Squid Game“ njegova najpoznatija filmska uloga bila je ona u filmu Kim Ki-duka „Proljeće, ljeto, jesen, zima… i proljeće“. U seriji „Squid Game“, koja se se prikazuje na streaming platformi Netflix, Oh Yeong-su glumi najstarjeg učenika u igri preživljavanja.

Komentiraj