Najstarija Amerikanka koja je umrla u dobi od 116 godina ostavila je za sobom stotinjak prapraunuka

Unsplash/Chastagner Thierry

Najstarija Amerikanka, Hester Ford, preminula je u subotu u dobi od 116 godina, ostavivši za sobom mnogo potomaka, uključujući stotinjak prapraunuka, objavila je njezina obitelj na društvenim mrežama.

Premda nije sigurno je li rođena 1905. ili 1904., Hester Ford je Gerontology Research Group priznao 2019. kao najstariju Amerikanku. Afroamerikanka, rođena u Južnoj Karolini, odrasla je na farmi gdje je brala pamuk i radila u polju nakon čega je bila dadilja, objavila je lokalna televizijska postaja WBTV iz Sjeverne Karoline.

“Ona je predstavljala napredak naše obitelji, ali i napredak Afroamerikanaca i njihove kulture u našoj zemlji. Ona nas je podsjećala na put koji smo prešli, kao narod”, priopćila je njezina obitelj.

Rođena je četrdesetak godina nakon ukidanja ropstva i proživjela je segregaciju, koja je okončana tek 1960-ih. Preživjela je i pandemiju španjolske gripe. Imala je više od 280 potomaka: 12 djece, 48 unuka, stotinjak praunuka i isto toliko prapraunuka. Umrla je kod kuće, u krugu obitelji.

Najstarija žena na svijetu Japanka je Kane Tanaka koja ima 118 godina

Komentiraj