Najslađi vikend u godini: U petak počinje opatijski Festival čokolade

Tradicionalna manifestacija u organizaciji Turističke zajednice grada Opatije ‘Festival čokolade‘ ove godine održava se po 15. put, a od petka do nedjelje donosi brojne novitete u raskošnoj adventskoj atmosferi koja je ispunila čitav grad.

Kako su naveli iz Turističke zajednice Grada Opatije, prvi vikend prosinca tradicionalno će, u blagdanskoj atmosferi, biti posvećen čokoladnim delicijama, ali ove godine zbog epidemioloških razloga neće biti programa i sajma u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner.

Delicije iz svoje ponude desetak proizvođača iz Hrvatske, Italije i Slovenije predstavit će na novoj lokaciji na Slatini, zahvaljujući čemu će šetnica od hotela Mozart do hotela Savoy ponijeti naziv Choco Street Festival. U prigodnim kućicama svaki proizvođač ponudit će, za degustaciju i prodaju, ono najbolje iz svoje ponude, a radi se o proizvodima koji se inače mogu naći samo u njihovim specijaliziranim trgovinama.

Na potezu od hotela Savoy do Ville Madonna održava se Xmas street Lungomare, koji će u prvom prosinačkom vikendu svoju ponudu obogatiti aromom čokolade, ali i humanitarnim notama. Kupnjom keksića bake Mraz po simboličnoj cijeni od 10 kuna donirat će sredstva za Dječji dom „Ivana Brlić Mažuranić“ u Lovranu te tako pomoći vratiti osmijeh na lica mališana.

Posjetitelji Čokoladnog Adventa kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer moći će kušati toplu čokoladu i čokoladne likere iz različitih zemalja, a posebna će poslastica biti asortiman pralina restorana Ganeum iz Lovrana, djela renomiranog chefa Roberta Benzije spravljena s luksuznom francuskom čokoladom Valhorna, sljubljena sa čašama slatkih vina.

TZ Opatija

Milenij choco svijet „sljubit“ će, pak, vrhunske slastice sa – čarolijom. Opatijskom tvornicom čokolade zavladat će mađioničar Billy Wonka, kojeg će utjeloviti slavni hrvatski iluzionist Andrej Škedel i povezati magiju slatkih iznenađenja s pravom magijom koja će osvojiti i velike i male.

Posebnu ponudu za vrijeme Festivala čokolade pripremili su i svi opatijski ugostitelji i hotelijeri. Prvi put će se čokolada otisnuti i na morsku „pučinu“, uz Choco Advent na brodu Jadera koji će povezati panoramsku vožnju od Voloskog do Opatije s uživanjem u tradicionalnim blagdanskim delicijama.

Gastronomske užitke pratit će i brojni atraktivni programi. Na pet lokacija, s „epicentrom“ kod Šporera, nastupit će popularni domaći glazbenici i sastavi kao što su Antonio Krištofić, Martina Majerle, Dino Antonić i drugi. Najmlađi će uživati u animaciji i zabavi za djecu, a tu su i sportska i rekreativna događanja poput aktivne choco šetnje kroz povijest Opatije i Christmas Active – vježbanje s proslavljenim trenerom Marijem Mlinarićem.

“Već 15 godina poznato je kako u Opatiji prvi vikend prosinca protiče u znaku čokolade, namirnice koja odlično paše u ovo zimsko doba i uz odličnu adventsku atmosferu u gradu. Najslađi je ovo vikend u godini koji garantira odličan provod i zabavu u bajkovito uređenoj Opatiji”, rekla je direktorica opatijske Turističke zajednice Suzi Petričić, istaknuvši kako su svi programi organizirani u skladu s epidemiološkim mjerama.

Komentiraj