NAJSKUPLJI RAZVOD U POVIJESTI: Jeff Bezos bivšoj će supruzi isplatiti 38 milijardi dolara

Razvod najbogatijeg čovjeka na svijetu, CEO Amazona Jeffa Bezosa, i njegove uskoro bivše supruge MacKenzie Bezos ovog bi tjedna trebao biti finaliziran. Američki mediji pišu kako će Bezos svojoj bivšoj supruzi ustupiti četiri posto udjela u online-shopping divu, čija vrijednost doseže 38 milijardi dolara.

Najskuplji je to razvod u povijesti. Rekord je dosada držao razvod trgovca umjetninama Aleca Wildensteina i Jocelyn Wildenstein, koja je u razvodu dobila odštetu od 2.5 milijarde dolara.

Nakon razvoda, književnica MacKenzie Bezos (49) postat će četvrta najbogatija žena svijeta, a već je najavila kako će najmanje polovicu tog bogatstva donirati.

Unatoč ogromnoj odšteti koju će isplatiti u razvodu, Bezos će i dalje biti najbogatiji čovjek na svijetu. Njegovo se bogatstvo procjenjuje na 118 milijardi dolara.

Par se vjenčao 1993. godine, jdnu godinu prije nego će Bezos osnovati Amazon iz svoje garaže u Seattleu. Amazon je osnovan kao online knjižara, a pod Bezosom Amazon je predstavio Kindle e-čitač, koji je donio revoluciju u prodaji i čitanju knjiga.

Najbogatiji čovjek na svijetu razvodi se nakon 25 godina

Komentiraj