Ford

Najprodavanija gospodarska vozila u Europi

Najprodavanija gospodarska vozila na području Europe su Fordovi Transit modeli – Transit Courier, Transit Connect, Transit Custom i Ford Transit.

Samo 2015. godine kupljeno je više od 280 tisuća Ford gospodarskih vozila, bilo je to povećanje od 23 posto u usporedbi s 2014. godinom.

Četiri nova Ford Transit modela i dalje drže laskavu titulu s prodanih 233 tisuća modela, u koje je automobilska tvrtka “izuzetno investirala, kako bi bila izdržljiva, štedljiva i opremljena najnovijom tehnologijom”.

Ford Transit Courier je zbog svoje kompaktne veličine izuzetno okretan, odličan okretni moment nudi vam živahnost, ali on je i iznimno štedljiv te vam s teretnim prostorom od 2.3 m3 nudi 10 posto više teretne prostornosti nego druga vozila istog razreda.

Nagrađivani 1.0–litreni benzinski motor EcoBoost, kao i napredni 1.5 i 1.6-litreni dizelski motori su osmišljeni kako bi jamčili izuzetno štedljivu potrošnju goriva i nisku emisiju plinova do 3.7 l/100 km i samo 97 g/km. Tu su i sistemi Auto-Stop-Start i sistem za ograničenje brzine na 100 km/h.

Napredne tehnologije, kamera za pomoć prilikom vožnje unatrag, senzori za mjerenje udaljenosti pri parkiranju i sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici pružaju vam sigurnost, a sustav Ford SYNC s glasovnim upravljanjem omogućava vam hands-free telefoniranje.

Postoji i opcija sklopive pregrade i sklopivog suvozačevog sjedala, s kojima ćete imati najbolji teretni prostor u razredu – s dužinom od 2.59 m.

Ford Transit Courier
Ford Transit Courier

Ford Transit Connect je kompaktan, praktičan i pouzdan kombi koji nudi obilje teretnog prostora: 3.0 m3 u L1 (verzija s kratkim međuosovinskim razmakom) i 3.7 m3 u L2 (verzija s dugačkim međuosovinskim razmakom), pri čemu podnosi do tisuću kilograma tereta.

Domišljata pregrada s otvorom za teret omogućava vam da u svojem kombiju kod kratkog međuosovinskog razmaka (L1) sigurno prevozite cijevi, ljestve i drugi teret s dužinom do 3metra, a u modelu s dugačkim međuosovinskim razmakom (L2) do 3.4 m.

Izbor naprednih benzinskih i dizelskih motora zajedno s 5 ili 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili 6-stupanjskim automatskim mjenjačem, omogućavaju visoku razinu snage i okretaja, kao i iznimnu potrošnju: već od 4.0 l/100 km sa emisijom CO2 već od 105 g/km.

Prilagodljiva dvodijelna prednja klupa može zaprimiti do tri osobe u inačici Furgon, a inačice Kombi Furgon i Kombi omogućavaju prijevoz do sedam osoba, istaknimo još sustav Active City Stop, Ford SYNC…

Ford Transit Connect
Ford Transit Connect

Upotrebljiv, praktičan i moćan Ford Transit Custom u potpunosti je zaslužio zaslužuje titulu Hrvatskog dostavnog vozila godine 2013.

Srednji po veličini model u liniji dostavnih vozila Transit, postiže najmanju potrošnju goriva u klasi uporabom ECOnetic tehnologija za štednju goriva , koje između ostalih čine start/stop sustav i regenerativno punjenje .

Tu su različite mogućnosti za prijevoz tereta, brojne inovativne značajke u prtljažnom prostoru…

Ford Transit Custom
Ford Transit Custom

Novi Ford Transit najveći je furgon svoje kategorije. Zahvaljujući širokom izboru značajki kao što su odabir osovinskog razmaka, CAB-stila, visine krova, motora i mnogih drugih, u mogućnosti ste potpuno prilagoditi vozilo vašem poslovanju.

S tehnološke strane nudi vam se sustav Ford SYNC, prilagodljivi tempomat (Adaptive Cruise Control) i kontrola krivulje (Curve Control), velik broj sustava je automatski…

Novi Transit ima širok teretni prostor od 15.1 m3 te mogućnost skladištenja objekata do 4.2 m dužine (sa standardnom pregradom). Postoji i priključak za prikolicu maksimale vuče 3.5 tona.

Ford Transit
Ford Transit

Komentiraj