Feravino

Najnoviji pjenušac Feravina osvojio zlato na ocjenjivanju u mađarskoj vinskoj regiji Villány

Najnoviji pjenušac Feravina osvojio zlatnu medalju i titulu Best Sparkling na ocjenjivanju u mađarskoj vinskoj regiji Villány.

Nježne ružičaste boje, suptilnog mirisa zrelog nara, napunjena u boce tek ovog proljeća i proizvedena novom charmat metodom, vrlo moderna i urbana Francesca brut 2017 od 100 posto frankovke, na prvom je ocjenjivanju oduševila stručni ocjenjivački sud.

Osvojila je prestižna priznanja na ocjenjivanju rosea – Első Határmenti Rozé Borverseny Villány u šarmantnom baranjskom okrugu, središtu najpoznatije južnomađarske vinske ceste. Žiri je ocjenjivao se rose proizveden od frankovke hrvatskih i mađarskih vinara iz osam vinogorja.

“Ovo je svakako lijepo priznanje za prvo europsko predstavljanje Francesce. Zlatna medalja i titula Najbolji pjenušac još su jedna potvrda da u Feričancima radimo dobar posao i da idemo u dobrom smjeru. Ocjenjivanje u Villányju organizirano u cilju povezivanja i razvoja prekogranične suradnje proizvođača frankovke, bila je sjajna prilika da najavimo naš prvi Festival Frankovke koji će se održati krajem rujna u Feričancima te da pozovemo proizvođače iz Mađarske da pošalju uzorke na ocjenjivanje“, rekao je Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino.

Komentiraj