Najnoviji album Damira Avdića nailazi na oduševljenje publike i kritike

Jože Suhadolnik, VIB

Nepuna dva mjeseca nakon objave, najnoviji album Damira Avdića nailazi na oduševljenje publike i kritike koja ga već proglašava jednim od najboljih i najistaknutijih albuma 2017. godine.

Gitara i glas njegova su “jedina glazbena oružja” kojima se i na sedmom studijskom izdanju ‘Amerika’ obračunava s nepravdom društva i lošim sistemima. Iako u izvedbi minimalistički, Avdićev stil pun je neočekivanih ideja i lirskih rješenja zbog kojih ga se s pravom svrstava u sam vrh pjesništva regije.

“Ovaj prokleto iskreni spoken word revolucionar i inteligentni punk filozof upakirao je osobni bijes, cinizam i opservacije današnjice u bitne priče generacije koje tjeraju na razmišljanje: ‘Nastavljajući tradiciju pjesnika buntovnika, Avdić na novom albumu ‘Amerika’ ponovo pogađa u srž stvari. Naziv albuma govori o njegovim metama i kronikama 21. stoljeća. Bez cenzure, odrješito, gorko i beskompromisno, Avdić ponovo vadi na površinu najprljavije mane našeg društva. Proziva, viče, pokazuje prstom i uz to dere žice na gitari”, (Dubravko Jagatić)

Album objavljen na Avdićevoj etiketi Kapital Rekord može se preuzeti s njegove Bandcamp stranice po name-your-price modelu gdje kupac sam određuje cijenu.

Koncert u Vintage Industrialu (30.11.) donosi K.L.U.B. Dostava Zvuka koji stoji iza organizacije festivala Ferragosto JAM.

Službena prodajna mjesta: Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Vintage Industrial Bar (Savska 160).

facebook.com/events/136825700286570

Komentiraj