NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE Oko 44 posto Amerikanaca probalo marihuanu

Tvrtka Gallup provela je istraživanje i utvrdila kako je 44 posto Amerikanaca probalo marihuanu.

 

  • Godine 1969. samo je četiri posto ispitanika priznalo iskustvo s kanabisom

 

Oko jedanaest posto ispitanika redovito puši marihuanu, kod osoba mlađih od 30 godina riječ je o postotku od 18 posto. Polovina muškaraca u istraživanju je barem jednom probala kanabis, 35 posto žena tvrdi kako je eksperimentiralo. Redovito marihuanu konzumira 13 posto muškaraca, dok je kod žena riječ od oko šest posto.

Samo 22 posto rođenih neposredno nakon Drugog svjetskog rata je probalo marihuanu, a samo tri posto je redovito konzumira.

 

  • Kanabis manje konzumiraju osobe uključene u neku religijsku zajednicu. Razlike su vrlo male što se tiče uzoraka prema rasi i obrazovanju, postotak je veći kod onih koji imaju manje godišnje prihode.

 

Ova tvrtka koja se bavi statističkim, marketinškim i istraživanjima javnog mnijenja ispituje građane o ovoj navici od 1969. godine, kad je samo četiri posto ispitanika priznalo da je probalo kanabis. Godine 2013. taj postotak je bio oko 38 posto.

Podsjetimo kako je rekreacijsko uživanje marihuane dozvoljeno u saveznim državama Colorado, Alaska, Washington, Oregon i Okrugu Columbia.

Komentiraj