Najmanje dvoje poginulih u eksploziji plina koja je srušila zgradu u središtu Madrida

Najmanje dvoje ljudi poginulo je u eksploziji plinske instalacije u središtu Madrida, koja je raznijela četiri kata zgrade u ulici Toledo.

Prema informacijama medija, najmanje je šest osoba ozlijeđeno. Evakuira se i susjedna zgrada u kojoj je bio i dom za starije.

Eksplozija je raznijela četiri kata zgrade u središtu Madrida, u Ulici Toledo. Eksplozija se dogodila nedaleko turističke atrakcije Puerta de Toledo, poznatih gradskih vrata.

Raznesena je zgrada Katoličke crkve u povijesnoj četvrti La Latina, u samom centru grada, potvrdio je gradnoačelnik Madrida José Luis Martínez Almeida. Dodao je kako je eksploziju, prema prvim informacijama uzrokovalo curenje plina.

Kako javlja ugledni španjolski list El Pais, eksplozija je uništila gornji dio zgrade u blizini doma za starije i jedne škole. U domu za starije nitko nije ozlijeđen, potvrdio je glasnogovornik doma.

Stanari obližnjih zgrada su evakuirani. El Pais je objavio da je u eksploziji poginulo najmanje dvoje ljudi, a osmero ih je ozlijeđeno. Jedna osoba je teže ozlijeđena i prebačena je u bolnicu.

Preminuli su muškarac i žena stari 85 godina. Teško ozlijeđen je 26-godišnji muškarac, koji je zadobio frakturu gležnja i ozljedu kičme. Jedan 53-godišnji muškarac zadobio je potres mozga, objavila je madridska Hitna pomoć.

Od komada zgrade koji su letjeli zrakom nakon eksplozije lakše je ozlijeđeno i jedno dijete, potvrdili su vatrogasci za El Pais.

Gradonačelnik Madrida, Jose Luis Martinez Almedia, stigao je na lice mjesta i dao izjavu za medije.

“Čini se da je došlo do eksplozije plina u stambenoj zgradi iznad župnog dvora. Preminulo je najmanje dvoje ljudi”, rekao je.

U prilog tezi o eksploziji plina govore i navodi susjeda koji kažu da su osjetili miris plina u okolici satima prije eksplozije.

El Pais je objavio, pozivajući se na policijske izvore, da je do eksplozije došlo u trenutku dok su radnici provjeravali plinske instalacije u zgradi.

Na snimkama s društvenih mreža može se vidjeti kako se dim diže iz uništene višekatnice.

Oblaci dima primijećeni su u četvrti nakon eksplozije, potvrđuju svjedoci.

Hitne službe nisu uspjele potvrditi što se točno dogodilo.

Komentiraj