U napadu kamionom koji je vozio Palestinac na popularnoj jeruzalemskoj šetnici koja gleda na Stari grad u nedjelju je ubijeno četvero ljudi, objavila je izraelska policija koja je to nazvalo namjernim napadom.

“To je teroristički napad, napad zabijanjem kamiona u ljude”, kazala je glasnogovornica policije za Izraelski radio koji je izvijestio da su “tijela razbacana po ulici”.

Policija je objavila da su poginule tri žene i jedan muškarac, svi u svojim dvadesetim godinama. Izraelske televizije navode kako je oko petnaestero ljudi ozlijeđeno.

Vozač autobusa koji je svjedočio incidentu na šetnici Armon Hanatziv rekao je kako se kamion zabio u skupinu vojnika koja je počela pucati na njega. Vozač je zatim promijenio smjer i ponovno se zabio u njih.

“Pucali su na njega dok ga nisu neutralizirali”, tvrdi vozač autobusa. Izraelske televizije prenose kako je vozač ubijen, a Izraelski radio kako je riječ o Palestincu, no nisu otkrili njegovo ime.

Komentiraj

PREKOPixabay
Podijeli objavu
Prethodni članakPerišić dvostruki strijelac
Sljedeći članakPapa odbija pojačano osiguranje na putovanjima
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.