‘Najljepši Advent uz more’: Prekrasna opatijska bajka poziva na uživanje

U opatijskom Parku Angiolina u utorak je predstavljeno ovogodišnje izdanje ‘Najljepšeg Adventa uz more’ koji donosi raskošno uređenje grada, proširenje adventske ponude i atmosfere na nove lokacije te atraktivan program. Opatijski Advent traje od 26. studenog do 9. siječnja.

“Pripremili smo bogat program prema postojećim epidemiološkim uvjetima, osmišljen u nadi da neće biti strožih mjera vezanih uz pandemiju. Za doček Nove godine oslonili smo se na naše domaće snage pa ćemo održati nekoliko dočeka na otvorenome. Tradicionalni doček na Mrkatu uz Trio Rio, Davida Danijela, Duleta i Bonacu, Koktelse i Šajetu bit će organiziran uz EU digitalne COVID potvrde te će biti osigurana 2 punkta za ulazak. Podsjećam, svim je posjetiteljima osigurano besplatno parkiranje za osobna vozila od 16. prosinca do 15. siječnja subotom, nedjeljom i blagdanom. Zahvaljujem djelatnicima Turističke zajednice i Parkova te njihovim vanjskim suradnicima na vrijednom ukrašavanju grada. Vjerujem da će u tjednima koji nam dolaze svi posjetitelji doista moći uživati u prekrasnoj bajci na naš opatijski način”, kazao je gradonačelnik Opatije i predsjednik opatijske Turističke zajednice Fernando Kirigin.

Uz bok europskih metropola

Direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić izrazila je zadovoljstvo što se Advent odvija u kvalitetnoj suradnji Turističke zajednice, Grada Opatije, gradskih ustanova i gospodarstvenika.

“Prošle godine Opatija je zasjala u najljepšem sjaju i ti su prekrasni kadrovi obišli čitav svijet. Zadovoljstvo posjetitelja najveća je nagrada za naš trud, a svake godine podižemo ljestvicu kvalitete, nastojeći ne samo ispuniti već i nadmašiti želje naših gostiju. Ponosni smo što ove godine opatijski Advent nosi oznaku „Best Christmas Lights“ utjecajne turističke organizacije European Best Destinations, koja je Opatiju svrstala među najljepše uređene europske gradove tijekom Adventa, uz bok svjetskim gradovima poput Londona, Monte Carla, Madrida, Nice i Praga”, rekla je.

Suzi Petričić najavila je da opatijski Advent započinje 26. studenog kada će cijelim gradom zasvijetliti raskošna dekorativna rasvjeta, dok će 25 osmišljenih adventskih lokacija biti spremno za posjetitelje. Blagdanska atmosfera proširit će se već poznatim adventskim lokacijama poput Parka Angiolina, Parka sv. Jakova, Ljetne pozornice, prostorom ispred U.P. Juraj Šporer, ali i nekim novim lokacijama – uz lungomare i na terasama brojnih opatijskih hotela.

“Nadamo se da će Advent ove godine disati punim plućima i da će naši posjetitelju uživati u prekrasno uređenim parkovima i lungomaru, ali i u okusima i mirisima cimeta, kuhanog vina, gastro-delicija te raznovrsnim programima, rekla je Petričić, istaknuvši kako je program osmišljen s ciljem postizanja optimalne ravnoteže između sigurnosti i opuštanja koje je svima potrebno na kraju još jedne izazovne godine”, poručila je.

TZ Opatija

 Zabava za ‘velike i male’

Središte Adventa u Opatiji ponovo će biti Umjetnički paviljon Juraj Šporer i park koji ga okružuje. Od 26. studenog do 2. siječnja, Šporer će svakodnevno biti mjesto okupljanja najmlađih ljubitelja adventske atmosfere, uz radionice, animacije i predstave za djecu, najavili su organizatori.

Božićni sajam ponudit će zabavu za sve uzraste uz glazbene programe s popularnim glazbenicima kao što su Dellboys, Denis Razz Jazz Quartet, Padre, Duo Blondes, Grapevine Babies, Riccardo Staraj & Midnight Blues Band i druge te bogatu ponudu prigodnih blagdanskih specijaliteta.

Ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković dodao je kako je gradska ustanova kojoj je na čelu pripremila brojna događanja tijekom adventskih dana, koja će se odvijati na čak tri lokacije paralelno.

“Ljetna pozornica postaje ‘Ledena čarolija’, omiljeno klizalište koje će ove godine ponuditi poseban ugođaj uz specijalnu rasvjetu koja svijetli kroz led. Bit će to omiljeno mjesto za sve one koji vole „guštati“ uz brojne adventske kućice i gastro-adventski kutak. Klizački klub ‘Medo’ iz Zagreba zabavit će mališane i njihove roditelje predstavom ‘Bajka na ledu’, a bit će organizirana i škola klizanja. Tijekom vikenda odvijat će se glazbeni program uživo, a posebno veselje donosi Dječji doček Nove godine u podne, u društvu kostimiranih animatora, te doček za odrasle uz popularne Grooverse”, rekao je.

‘Ledena čarolija’ započinje u subotu, 11. prosinca i ostaje otvorena do 9. siječnja. Program će se istovremeno odvijati u centru Gervais, gdje se uz gotovo svakodnevne kino-projekcije ističu koncert Riječkog klavirskog trija te dvije izvedbe baletne predstave ‘Putešestvije’ Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica. Vrhunac adventskih događanja održat će se  15. prosinca u centru Gervais, a riječ  je o najpoznatijoj baletnoj predstavi ‘Orašar’ u izvedbi međunarodno priznate baletne trupe Ukrainian Classical Ballet, koja će publici pružiti nezaboravan doživljaj uz impresivnu produkciju, veličanstvenu scenografiju i čarobnu glazbu.

Slatina – nova adventska lokacija

Blagdanska će se atmosfera ove godine osjetiti i na novim lokacijama, među kojima je i Slatina, gdje su organizatori, vlasnici triju ugostiteljskih objekata koji se nalaze uz opatijsku šetnicu pripremili Xmas Street Lungomare Advent, na prostoru od hotela Savoy do ville Madonna.

Posebne programe pripremili su i opatijski hotelijeri, a posebno grupacije Amadria Park i Liburnia Riviera Hoteli,  koje prigodnom blagdanskom ponudom sudjeluju u čarobnom opatijskom Adventu.

“TZ Opatija ove godine provodi snažnu kampanju oglašavanja na domaćem i inozemnim tržištima uz potporu HEP-a, Zagrebačke banke i Hrvatske turističke zajednice”, zaključila je Suzi Petričić.

Komentiraj