Najgori dan od početka epidemije, imamo 542 novooobljele osobe, u Zagrebu čak 126

Nacionalni stožer civilne zaštite u četvrtak je u priopćenju izvijestio da je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno čak 542 novooboljelih od koronavirusa. Jedna osoba je preminula, a testirano je 5939 uzoraka.

Stožer: Imamo 542 novooboljele osobe, najgori dan od početka epidmije

Tijek događaja:

13:40 U protekla 24 sata u Međimurskoj županiji zabilježeno je 17 novih pozitivnih slučajeva COVID 19 virusa.

Danas do 11 sati, uzeto je 78 uzoraka i svi su u obradi. Od jučer uzetih, neobrađenih 127 uzoraka, 17 je nalaza pozitivno, a 109 nalaza negativno i jedan je pozitivni nalaz osobe iz druge županije testirane u ZZJZ Međimurske županije. Do sada je testirano 8135 osoba.

13:30 U protekla 24 sata evidentirano je 17 novih osoba pozitivnih na koronavirus na području Krapinsko-zagorske županije, objavio je županijski Stožer.

Šestero novooboljelih je iz Krapine, troje iz općine Đurmanec, po dvoje iz općina Lobor i Petrovsko te po jedan novih slučaj iz Donje Stubice i općina Gornja Stubica, Krapinske Toplice i Mihovljana.

13:20 Od 73 testirane osobe s područja Virovitičko-podravske županije, njih sedam je pozitivno na koronavirus, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite te županije.

Četvero novozaraženih su muškarci, a tri su žene.

13:10 Stožer civilne zaštite Karlovačke županije izvijestio je o 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Zaražena su šestorica muškaraca i osam žena. Osmero novooboljelih je s područja Karlovca, dvoje iz Duge Rese, a po jedna osoba iz Slunja te općina Barilović, Plaški i Josipdol.

13:00 Nacionalni stožer civilne zaštite u četvrtak u 14 sati održat će sastanak sa Stožerom civilne zaštite Grada Zagreba oko situacije s epidemijom koronavirusa

12:39 Njemački Institut Robert Koch stavio je tri nove hrvatske županije na popis rizičnih područja – Krapinsko-zagorsku, Sisačko-moslavačku i Vukovarsko-srijemsku.

Još tri županije na njemačkoj crvenoj listi, ukupno osam

12:27 Državna tajnica MUP-a Irena Petrijevčanin Vuksanović izvijestila je u četvrtak kako su na prijedlog nekoliko županijskih stožera Civilne zaštite produljili mjere zaštite od širenja koronavirusa u šest županija, jednoj općini te u dva grada.

Produljene mjere za šest županija, grad Novalju i općinu Đulovac

12:15 U posljednjem 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Četiri zaražene osobe imaju prebivalište na području Slavonskog Broda, jedna na području općine Velika Kopanica, dok se za jednu osobu još utvrđuje epidemiološka veza.

11:25 U Zagrebačkoj županiji u zadnjih 24 sata zabilježena su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćio je u četvrtak stožer civilne zaštite te županije.

Osam je novoboljelih osoba u Velikoj Gorici, pet u Dugom Selu, četiri u općini Rugvica. Dvije novooboljele osobe su u Svetom Ivanu Zelini, a po jedna novooboljela osoba je u Svetoj Nedelji, Zaprešiću, Jastrebarskom te općini Gradec.

Od 23 novooboljelih osoba 13 su kontakti prethodno oboljelih, tri slučaja su povezana s domom za starije na području općine Rugvice, dok je za sedam slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 81 osobu.

11:20 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, a šest osoba je izliječeno, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Među zaraženima je jedanaest osoba iz Dubrovnika, od kojih pet muških i šest ženskih, a pritom je epidemiološka veza utvrđena za četiri muške i pet ženskih osoba. Pozitivne su i dvije muške osobe iz Konavala s utvrđenom epidemiološkom vezom, kao i pet osoba iz Kule Norinske, odnosno dvije muške i tri ženske s utvrđenom epidemiološkom vezom. Zaražene su i dvije muške osobe iz Metkovića i jedna muška osoba iz Župe dubrovačke.

11:15 U Zagrebu je danas potvrđeno 126 novih slučajeva zaraze koronavirus. ”Nemam dobre vijesti danas. Potvrđeno je 126 novih slučajeva, a testirao je 1386 uzoraka, daleko najviše u jednom danu u Hrvatskoj”, rekao je na konferenciji za medije ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ”Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar.

Četvrtak rekordan i u Zagrebu, 126 novooboljelih, Šostar uputio važan apel građanima

11:00 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji testirano je 307 uzoraka, a evidentirano je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Što se tiče izvora zaraze, u 7 slučaja se radi o bliskim kontaktima prethodno oboljelih, 1 slučaj je uvezen iz Austrije, u jednom slučaju je izloženost ostvarena u radnom okruženju, a kod 7 slučajeva je izvor zaraze zasad još nepoznat.

10:55 Na području Zadarske županije 13 je novooboljelih osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Novozaražene osobe uglavnom su obiteljski kontakti sa dosad zaraženima, a riječ je o osam muškaraca i pet žena.

Sedmero novooboljelih je s područja Zadra, troje iz Paga te po jedna osoba s područja općina Starigrad, Sukošan i Vrsi.

10:50 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je da je svih 66 uzoraka testiranih na koronavirus negativno te nema novih slučaja bolesti COVID-19.

10:40 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je osam novih slučajeva zaraze, priopćio je županijski Stožer. Petero novooboljelih je s područja Bjelovara, a po jedna novozaražena osoba s područja Garešnice te općina Rovišće i Severin.

10:30 Osam je novooboljelih osoba s područja Požeško-slavonsko županije, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

10:20 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata četiri su novooboljele osobe, izvijestio je županijski Stožer.

Po jedna oboljela osoba je s područja Gospića, Otočca, Perušića i Brinja.

10:00 “U protekla 24 sata zabilježena su 542 nova slučaja pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2.206. Među njima je 361 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenata. Jedna osoba je preminula (OB Karlovac; M, 1937. godište).

Do danas je ukupno zabilježeno 18.989 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 310 preminulo, a 16.473 se oporavilo (165 u protekla 24 sata). U samoizolaciji je trenutno 10.908 osoba. Do danas su ukupno testirane 344.533 osobe, od toga 5.939 u posljednja 24 sata“, navodi se u priopćenju Stožera.

09:55 U Primorsko-goranskoj županiji 12 je novozaraženih osoba, a jedna je osoba preminula, priopćio je županijski Stožer.

09:50 Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je o 56 novih slučajeva zaraze.

Najviše novopozitivnih je s područja Osijeka, njih 23, a u Đakovu je potvrđeno 14 novih slučajeva. Tri novopozitivne osobe su s područja Našica, po dvije osobe s Belog Manastira i Valpova te općine Bilje, a po jedna zaražena osoba je s područja grada Belišće te općina Đurđenovac, Antunovac, Jagodnjak, Petlovac, Petrijevci, Strizivojna, Trnava, Vuka i Kneževi Vinogradi.

09:45 Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 864 obrađena testa, danas je 48 novooboljelih osoba, objavio je županijski Stožer.

Među novozaraženima je 15 osoba iz Splita, šest iz Trilja, po pet osoba iz Solina, troje iz Imotskog, po dvije osobe iz Kaštela, Makarske i Omiša te po jedan novi slučaj u Dugom Ratu, Lovreću, Muću, Otoku, Podstrani, Prološcu, Segetu i Vrgorcu.

Uz 48 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije, još je sedam stranih državljana pozitivno na COVID-19, od čega dvoje studenata studija na eneglskom jeziku Medicinskog fakulteta u Splitu.

09:20 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata potvđreno je 30 novih pozitivnih osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Desetero novooboljelih je iz Vinkovaca, sedam iz Vukovara, po dvoje iz Starih Jankovaca, Petrovaca i Bogdanovaca te po jedna novooboljela osoba iz Jarmine, Ivankova, Gunje, Cerića, Komletinaca, Otoka i Opatovca.

09:00 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 180 uzoraka briseva (92 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je jedan pozitivan. Radi se o osobi iz mjera samoizolacije, bliski kontakt već poznate pozitivne osobe.

Izliječena je 1 osoba. Trenutno je 10 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 131 osoba.

Komentiraj