Najdraža menza studenata na Fakultetu strojarstva i brodogradnje zatvorena zbog visine stropa. Studenti najavili prosvjed i akciju roštiljanja ispred zgrade fakulteta

Studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje najavili mogući prosvjed ukoliko se ne otvori menza koja je odjednom zatvoren zbog visine stropa.

Ivan Pavao Boras, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu dopisom se obratio Andriji Mikuliću, glavnom državnom inspektoru kako bi ga upozorio na zatvaranje menze pod čudnim i iznenadnim okolnostima.

U dopisu navodi kako je menza zatvorena zbog visine stropa, što je apsurd, obzirom da već 25 godina posluje na istoj lokaciji i nikad nije bila upitna visina stropa.

Osvrnuo se i na Pravilnik o zaštiti na radu i njegove izmjene te je naveo kako u tom pravilniku nema promjena koji propisuje visinu stropa na radnom mjestu za pripremu hrane.

Postavio je pitanje glavnom državnom inspektoratu do koje je promjene i odluke došlo, da se u ova teška vremena za studente, zatvori menza obzirom na činjenicu da do sad nije bilo problema oko visine stropa.

Pitao je da kako je moguće da je menza uopće dobila radnu dozvolu i da je sve do sada normalno radila, a nije ispunjavala minimalne tehničke uvjete?

Ivan Pavao Boras zatražio je da od inspektorata da ponište Rješenje kako ne bi morali poduzimati druge mjere u vidu prosvjeda i ostalih dozvoljenih sredstava kako bi iskazali nezadovoljstvo koje je snašlo studente na FSB-u.

“Studentska menza na FSB-u je jedna od najdražih menza studenata. Ne zaslužuje biti zatvorena”, rekao je.

Osvrnuo se i na rad ostalih menzi i naveo kako mnogobrojni studenti negoduju zbog loše kvalitete poslužene hrane. Kao primjer naveo je crve koji su bili pronađeni u hrani u Studentskom naselju Stjepan Radić.

“Iskreno se nadam da ćete poništiti ovo Rješenje kako nezadovoljstvo studentskom prehranom i ponašanjem prema studentima, oduzimajući im one restorane u koje vole dolaziti,
neće proizvesti veće nezadovoljstvo i kulminirati prosvjedom”, stoji u dopisu.

Studenti su odlučili poduzeti akciju ROŠTILJANJA ispred fakulteta točno u podne u četvrtak kako bi skrenuli pažnju na ovaj problem.

Neslužbeno doznajemo kako je i drugim menzama poslan inspektorat te da oni rade po nalogu nadležnog ministarstva.

Komentiraj