Najbolji igrač Inter-Zaprešića ima novi klub

Ruski ofenzivac Serder Serderov novi je igrač mađarskog prvoligaša Mezőkövesda. 27-godišnjak je prošlu sezonu proveo u Inter-Zaprešiću te je bio najbolji igrač i strijelac momčadi iako se nakon prekida prvenstva zbog pandemije koronavirusa više nije vraćao u klub. Ukupno je u prvenstvu i kupu odigrao 24 utakmice u kojima je postigao 9 golova, a dodao je i 2 asistencije. Usprkos tome Div iz predgrađa je izgubio status prvoligaša te će iduću sezonu igrati u Drugoj HNL.

Serderovu je Mezőkövesd već deveti klub u karijeri, a prethodno je osim u Interu igrao i za CSKA, Anzhi, Ural, KS Samaru i Enisey iz Rusije, bugarsku Slavija Sofiju te poljsku Cracoviju. Bio je i U21 reprezentativac svoje države te je u 5 nastupa postigao jedan pogodak.

Inter je pod vodstvo Tomislava Ivkovića jučer započeo pripreme za novu sezonu, a igrački kadar je doživio velike promjene. Prema pisanju SN klub su napustili svi strani igrači poput van Bruggena, Tsoneva, Hadžikića, Haasa, Roma… kao i Frano Mlinar te Moreno Vušković. Na izlaznim vratima su i Mamut, Postonjski i Soldo. Od novih igrača tu su Jovićević, Dunić, Vranjković, Goričan, Abramović, Križanović, a radu s prvom momčadi priključeni su i juniori Budimir, Karković, Ljuboja dok je u Zaprešiću opet i Ma. Benčić, junior Kovač i iz Rudeša pridošli Zorica trenutačno su u fazi rekuperacije. Klub ima zabranu registracije novih nogometaša dok ne podmiri dugovanja koja potražuje bugarski Beroe odakle je stigao Tsonev.

“Prva potreba je financijsko stabiliziranje kluba, a druga dovođenje domaćih igrača i stvaranje kostura momčadi za neke više ciljeve. Našim starosjediteljima dajem rok od dva dana za odluku hoće li mi biti na raspolaganju u drugoligaškom natjecanju. Oni koji ostanu morat će funkcionirati drukčije nego u deset završnih kola 1. lige. Tijekom ovih kratkih priprema odigrat ćemo jednu utakmicu, u subotu 8. kolovoza suparnik će nam bit Krško. Tjedan dana kasnije već počinje liga i u goste nam dolazi Solin.”, rekao je Ivković za službene stranice kluba.

Komentiraj