Predsjednik Hajduka Ivan Kos u ponedjeljak je gostovao na N1 televiziji, gdje je komentirao aktualne događaje u hrvatskom nogometu i suđenje.

Kos je u subotu, nakon pobjede 1:0 nad Lokomotivom, izjavio kako je Lokomotiva oštećena sudačkom odlukom. “Nisam ljubitelj komentiranja pojedinih sudačkih pogrešaka. I ovaj put smo htjeli skrenuti pozornost na lošu organizaciju. I suci su ljudi koji griješe, pogreške postoje u svakoj ligi. Kod nas postoji puno dublji problem kako i na koji način se sankcioniraju ili ne sankcioniraju pogreške. Upravo na tom tragu smo i ovaj put htjeli skrenuti pozornost da ne ispadne da Hajduk uvijek ukazuje na pogreške protiv Hajduka”, rekao je Kos.

Nije želio govoriti o kvaliteti suđenja na hrvatskim travnjacima, jer kaže, nije kompetetntan za to. Ipak, kaže kako je hrvatsko suđenje konstantno tema, i u tome je problem. “Kada suci padnu u drugi plan znači da dobro odrađuju svoj posao. Opet razgovaramo o izlogu, o sucima koji su u prvoj HNL, a u suštini esencija i problematika dolaze puno dublje. Nemamo nijednu trojku na velikom natjecanju. Već kad to dobijete kao podatak svi se moramo zapitati gdje je odgovornost onih koji su se bavili svim tim sucima”, poručio je Kos.

Za kraj je poručio kako bi najbolje rješenje, zbog svih, bilo da na utakmici finala Kupa između Dinama i Hajduka, pravdu dijele – strani suci.

Komentiraj