Predsjednik Sindikata policije Hrvatske (SPH) Dubravko Jagić u razgovoru za Večernji list komentirao je prijedlog Zakona o komunalnom gospodarstvu, prema kojem bi komunalni redari dobili veće ovlasti, te čak mogli legitimirati ljude.

“Očito su neki gradski oci pomiješali demokraciju i anarhiju i sad ćemo – umjesto da se bavimo sigurnošću – stvarati parapoliciju koja će imati pravo ulaziti u tuđa dvorišta. Najbolje da Vlada ukine Ministarstvo unutarnjih poslova, potplaćenim policajcima da otkaz i pošalje ih kući. A da umjesto vojske slobodu i integritet Hrvatske brane djelatnici gradske čistoće svojim rekvizitima”, kazao je Jagić.

Smatra da nitko, pa čak ni kontrolori u javnom prijevozu, ne bi smjeli legitimirati građane, jer im se na taj način ograničava sloboda kretanja, a to je protuustavno.

“Ako tako nastavimo, komunalni će redari ubuduće valjda intervenirati i kad muž tuče ženu. Očito je da se gospoda gradski oci bave onim što nije njihov posao i opterećuju ovu inertnu Vladu tražeći povećanje ovlasti. Najbolje da budemo kao Sjeverna Koreja i da svatko svakog špijunira”, poručio je Jagić.

Komentiraj