Najavljeno je da sljedeće godine stiže 5G BlackBerry s Androidom i fizičkom tipkovnicom

 

Nekad uglednu tvrtku BlackBerry preuzeo je teksaški startup OnwardMobility u pokušaju da će im poznato ime u svijetu telefonije pomoći na konkkurentskom tržištu. Iz ovog startupa, naime, najavljuju da će sljedeće godine na tržište izbbaciti 5G Blackberry uređaj s Androidom i fizičkom QWERTY tipkovnicom, piše Verge.

Više detalja od gore spomenutih nije poznato. Iz OnwardMobilityja su pručili da će ovaj smartphone imati potpuno novi dizajn koji će ‘odražavati vrijednosti marke u iskustvu tipkanja’. Najavljuju i da će se usmjeriti prema poslovnim ljudima, s velikim naglaskom na sigurnosti. U to sve žele ukomponirati i vrhunsku kameru i ostale komponente koje korisnik može očekivati od telefona kojim se koristi svaki dan. Svjesni su, kaže izvršni direktor startupa, da moraju biti konkurentni, a takva će biti i cijena.

BlackBerry je nekada bio vladar mobilnog svijeta, posebno kod poslovnjaka, ali sve je otišlo ‘u vjetar’ nakon velikog proboja Androida i iOS-a. Pokušali su se vratiti na tržište s nekoliko modela 2013., pa 2015. godine kad su čak u sve ukomponirali i sustav Android, ali samo godinu dana kasnije, dakle, 2016. u potpunosti su prestali proizvoditi telefone, a marku su licencirali kineskom proizvođaču TCL-u. Oni će, pak, 31. kolovoza ove godine izgubiti pravo na brend. I tu u priču ulazi već spomenuti startup OnwardMobility.

Ova najava označava četvrti ili peti pokušaj da se BlackBerry vrati na tržište i bude konkurentan. Novi telefon proizvodit će FIH Mobile, podružnica Foxconna, a na tržištu u Sjevernoj Americi i Europi trebao bi se pojaviti u prvoj polovici sljedeće godine.

Komentiraj