Najavljeno izmještanje još jedne bombe u Rijeci: 23 ožujka

Iz PU primorsko-goranske su za četvrtak, 23. ožujka, najavili izmještanje avionske bombe zaostale iz Drugoga svjetskog rata, pronađene prije nekoliko dana na gradilištu ceste u Zvonimirovoj ulici te su pozvali građane da se pridržavaju izdanih uputa. 

Stanovnike dijelova Bračke i Zvonimirove te Ulice Mirka Čurbega pozvali su da se pridržavaju uputa policije te da od pet sati do izmještanja bombe s gradilišta ne izlaze iz svojih domova i ne zadržavaju se na otvorenom.

Preporučeno je da građani prozorska krila ili vrata sa staklenim površinama ostave otvorena i spuste rolete te da ne budu u blizini ostakljenih površina.

Promet Zvonimirovom ulicom u oba smjera bit će obustavljen od pet sati, odnosno od izmještanja avionske bombe s gradilišta i polaska ka mjestu uništenja, a procjenjuje se da će obustava prometa  trajati 15-ak minuta.

Opasni teret će se do mjesta neutralizacije kretati uz pratnju policije, trasom Zvonimirova ulica – Rujevica –Viškovo – Grobnik.

Iz policije su upozorili građane da se ne zadržavaju na toj trasi te da do prolaska opasnog tereta poštuju upute policijskih službenika.

Građane su upozorili da se sutra ne zadržavaju ni na području Kamenjaka, gdje će pronađena avionska bomba biti neutralizirana po pravilima struke.

Osim policijskih službenika, u izmještanje bombe uključeni su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka i županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Tijekom radova na gradilištu ceste D-403 u riječkom naselju Krnjevu, u blizini trgovačkog centra ZTC, prije nekoliko dana je pronađena zaostala avionska bomba iz Drugog svjetskog rata.

Na gradilište su odmah upućeni policijski službenici i stručno osposobljeni djelatnici za protueksplozijsku zaštitu, koji su potvrdili da je riječ o zaostaloj avionskoj bombi pa su radovi na gradilištu obustavljeni, a mjesto pronalaska je osigurano.

Prošlog vikenda je s morskog dna u riječkoj luci uz opsežne mjere sigurnosti i evakuaciju stanovnika iz središta grada izmještena i uništena protubrodska mina zaostala iz Drugog svjetskog rata.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner