NAJAVLJENA ŽALBA: HOO smatra da je Martin oštećen, obratit će se Međunarodnoj veslačkoj federaciji

FaH

Kad je završila utrka rekao sam Drysdaleu da će ovu medalju dobro zapamtiti, jer mu je to posljednje zlato, kazao je srebrni veslač Damir Martin.

Martin je  u foto-finišu u finalu izgubio od branitelja naslova otprije četiri godine iz Londona, Novozelanđanina Mahea Drysdalea za pet tisućinki sekunde,

“Dok smo čekali rezultate bio sam presretan. Želio sam samo da mi kažu koje sam mjesto osvojio. Nisam znao kako se zovem pa da imam barem neku informaciju o sebi. Nisam mogao niti vikati od sreće. Nema veze što sam drugi. Pokazao sam da imam puno toga za pokazati da moje vrijeme nije prošlo. Ovo mi je druga sezona u skifu, lijepa najava za dalje. Malo zemalja, a kamoli sportaša se može pohvaliti ovim rezultatom. Nisam mogao veslati protiv većih legendi, a za olimpijskim pobjednikom sam zaostao… što ja znam… dva milimetra. Zadovoljan sam. Moglo je biti bolje samo da je on bio slabiji, ja sam dao sve od sebe”, kazao je Martin koji je naslovu europskog prvaka dodao i olimpijsko srebro.

Martin je na kraju utrke bio posve iscrpljen.

“Ostao sam bez daha, valjda sam i s tlakom imao problema. Liječnici kažu da je sve u redu, bio sam pri svijesti. Glava je funkcionirala, tijelo nije slušalo”.

Novozelanđanin Drysdale (37) je obranio naslov za samo pet tisućinki, ali je kazao da bi bilo pravedno da su i on Martin dobili zlato.

“Ovo je svakako slučaj kada bi se moglo dodijeliti dvije zlatne medalje jer je i Damir zaslužio pobjedu Znao sam da će mi Martin biti najveći konkurent, a bojao sam se i Syneka koji je odličan u finišu. Kad smo prošli ciljem Damir me upitao tko je pobijedio, a ja nisam imao pojma. Čekati na rezultate je bila prva agonija, srećom po mene, milimetri i tisućinke su ovaj puta bili na mojoj strani”, kazao je Drysdale koji je najavio da bi ovo mogle biti njegove posljednje Igre.

Iz Hrvatskog olimpijskog odbora je najavljeno da će se HOO dopisom obratiti Međunarodnoj veslačkoj federaciji i izraziti svoje nezadovoljstvo odlukom koja je donesena na Martinovu štetu.

Komentiraj