Grgur Zucko/PIXSELL

NAJAVLJENA IZJAVA KARAMARKA Pregovora u središnjici HDZ-a danas nema

Pregovori čelnika Domoljubne koalicije i Mosta, koji su prema neslužbenim najavama trebali početi u utorak u 14 sati u središnjici HDZ-a, nisu se održali, a iz HDZ-a je popodne najavljeno kako će predsjednik stranke Tomislav Karamarko dati izjavu novinarima “između 16 i 17 sati”.

Vođa  Mosta, Božo Petrov, novinarima je u kratkoj SMS poruci oko 15 sati kratko potvrdio da “danas neće biti sastanaka timova Mosta i Domoljubne koalicije”, a saborski zastupnik Mosta, Miro Bulj, Hini je rekao kako “nema ničeg dramatičnog”.

U HDZ-u novinari koji od podne čekaju ispred središnjice stranke, nisu dobili službeno objašnjenje zašto danas nema nastavka jučer započetih razgovora. No najavljena je izjava predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka između 16 i 17 sati. Inače, novinari Karamarka danas nisu vidjeli u središnjici stranke.

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj Hini je rekao kako “nema ničeg dramatičnog”,  i da Most i dalje ustraje dosljedno u svojim zahtjevima za resorima kroz koje mogu provoditi ključne reforme.

“Najvažnije su nam reforme i ljudi koji će ih provoditi, ključna su nam ministarstva bitna jer ih samo tako možemo provesti. Nama ne trebaju nikakvi šminkerski resori “, rekao je Bulj.
Jedan od važnih zahtjeva Mosta je onaj za Ministarstvom unutarnjih poslova, što su obrazložili jedinom mogućnošću učinkovite borbe protiv kriminala i korupciji. Za to je ministarstvo međutim zainteresiran i HDZ.

Na pitanje zašto danas nije bilo najavljenih pregovora Bulj je odgovorio kako to ne zna.

No, naglasio je da pregovarački timovi redovito usklađuju pregovore, a da Nacionalno vijeće Mosta donosi konačne odluke o onome što se pregovora.

Komentiraj