Najavljen start biciklističke utrke Tour of Croatia

hina

Četvrta biciklistička utrka “Tour of Croatia”, koja se održava od 17. do 24. travnja, počinje u utorak u 11 sati iz Osijeka, a TV prijenos utrke emitirati će brojne televizijske postaje sa čak šest kontinenata i više od 170 zemalja svijeta, istaknuto je na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Osijeku.

“Velika je novost u odnosu na prijašnje godine da je utrka dignuta na višu kategoriju od strane Međunarodnog biciklističkog saveza i nadamo se da ćemo opravdati sva očekivanja”, rekao je na konferenciji Vladimir Miholjević, direktor utrke.

“Organizacijski, uvijek se trudimo biti još bolji i dati svima povoda i motiva da nas još kvalitetnije prate. Velika zahvala ide i sportašima koji dolaze iz godine u godinu i čine ovaj projekt interesantnim, velika je čast imati takva imena na utrci, a veseli i različit “sastav” – od onih iskusnijih do manje iskusnih”,” dodao je Miholjević naglasivši kako je Tour of Croatia nakon samo tri godine unaprijeđen u 2. HC kategoriju od strane UCI-ja.

Tehnički direktor utrke Luka Mišović kao jedinu promjenu u odnosu na dosadašnje naveo je činjenicu da će se ove godine prvi puta voziti preko uspona u Parku prirode Papuk.

“Utrka je podijeljena u šest etapa. Prva je Osijek – Koprivnica, druga je Karlovac – Zadar, slijedi dionica Trogir – Podgora, potom zatim Starigrad – Crikvenica, pa Rabac – Rijeka i posljednja je Samobor – Zagreb koja završava na Trgu svetog Marka“, pojasnio je Mišović dodavši: “Sutra je na rasporedu prva etapa između Osijeka i Koprivnice koju svi željno iščekujemo, a u narednim nas danima i etapama očekuju zahtjevni usponi, vožnja u različitim dijelovima Hrvatske i još jedna uzbudljiva utrka.”

Mišović je rekao kako će se voziti ukupno 1.075 kilometara sa 11 kilometara uspona.

Najuspješniji biciklist na dosadašnjim izdanjima utrke Tour of Croatia, Talijan Giacomo Nizzolo naglasio je kako njegova forma nije najbolja, ali i dodao kako je ovo najbolja utrka na kojoj se može kvalitetno pripremiti za Giro d`Italia.

“Na utrku sam došao nakon ozljede i moja trenutna forma nije najbolja. Ali naravno, došao sam ovdje kako bih je popravio i pripremio se za sljedeće velike ciljeve koji su ispred mene, a jedan od njih je Giro d`Italia. Ovo je sigurno najbolja utrka na kojoj se mogu kvalitetno pripremiti za Giro d`Italia. Jasno da želim nastaviti niz na ovoj utrci sa pobjedama na etapama i veselim se nastupima u idućih nekoliko dana,” kazao je Nizzolo.

Domaći vozač, član tima Adria Mobile Cycling, Radoslav Rogina do sada je osvojio peto i 11. mjesto u generalnom poretku, a o ciljevima ove godine rekao je: “Plan je uvijek što bolje odraditi utrku i pobijediti. Kako doći do toga jasno ovisi i o konkurenciji. Svoje pripreme odradio sam točno po svojim željama, a etape će pokazati kakva je forma. Utrka je teška kao i svake godine. Nadam se da ću ove godine uspjeti ostvariti svoj skriveni cilj.”

Komentiraj