Najavljen koncert Nine Badrić za zakladu ‘Hrvatska za djecu’

“Dopustite mi da pobijedim, ako ne pobijedim, podržite me da budem hrabar u pokušaju” – snažna je rečenica iz prisege sportaša Specijalne olimpijade. Naša glazbena diva Nina Badrić ambasadorica je Zaklade ‘Hrvatska za djecu’ i s njom predstavlja posebno emotivan koncert koji će se za mlade sportaše s intelektualnim teškoćama održati u četvrtak, 25. listopada u 20 sati u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Sav prihod od prodanih ulaznica ovog donatorskog koncerta namijenjen je sportašima koji će predstavljati Hrvatsku na Svjetskim ljetnim igrama Specijalne olimpijade u Abu Dhabiu 2019. godine.

“Ponosna sam da zajedno s publikom ovim koncertom mogu pomoći sportskim herojima da ostvare svoje snove, da sudjeluju na Specijalnoj olimpijadi i predstavljaju Hrvatsku. Bit će ovo posebno emotivna večer u kojoj ćemo svi zajedno uživati ujedinjeni u ovom plemenitom cilju”, kazala je Nina Badrić.

Specijalna olimpijada međunarodna je organizacija koja osobama s intelektualnim teškoćama daje priliku da ostvare svoj potencijal, razvijaju fizičke sposobnosti, pokažu hrabrost, ali i radost zbog iskustva prijateljstva. Specijalna olimpijada Hrvatske je nacionalni sportski savez koji se bavi provođenjem specifičnih sportsko – rekreativnih aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama osnovan 1992. godine. Sudjelovanjem u SO programu osobe s intelektualnim teškoćama stječu veće samopouzdanje i bolju sliku o sebi. Kroz svoje aktivnosti rastu psihički, duhovno i socijalno te pokazuju beskrajnu hrabrost i entuzijazam.

“Sportaši Specijalne olimpijade uzbuđeni su i počašćeni ovom gestom Nine Badrić i zaklade. veselimo se zajedničkom uživanju u prekrasnoj večeri uz divno glazbeno iskustvo. Zahvaljujemo na podršci i vjerujemo kako ćemo, kao i do sada, dostojno predstavljati Hrvatsku. Na prošlogodišnjoj olimpijadi ovi su sportaši osvojili 19 medalja”, zjavio je Zdenko Mlakar, predsjednik SOH.

Nina Badrić, nakon tri se godine vraća u Lisinski. Najavom ovog koncerta započeta je suradnja sa Zakladom „Hrvatska za djecu“. Nina kao nova ambasadorica ovim koncertom najavljuje dugu suradnju na radost brojnih potrebitih obitelji i pojedinaca. Ovo će biti i proslava 10. obljetnice rada i pomaganja Zaklade koju je osnovala Republika Hrvatska, kako bi samostalno i s partnerima prepoznali, aktivno podržali i kontinuirano promovirali prava i prilike djece na individualni razvoj.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti preko sustava ulaznice.hr te na blagajni Lisinskog. Pokrovitelji koncerta su Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Središnji državni ured za sport, Gradonačelnik Milan Bandić i Grad Zagreb.

Komentiraj