Traje riječki 22. Festival sporta i rekreacije ‘Homo si teć’

Organizatori festivala sporta i rekreacije ‘Homo si teć’ nedavno su predstavili program ovogodišnjeg 22. po redu izdanja festivala koji do 22. travnja nudi utrke pod sloganom “Rijeka trkača”.

“Uz Homo si teć, travanj je kao i svake godine u Rijeci u znaku trčanja. Program nudi brojne izazove i zabavu sportašima i rekreativcima koji imaju prilike okušati se u čitavom nizu utrka”, naglasila je Vera Begić Blečić, pročelnica Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke.

“Manifestacija je izrasla tijekom godina u pravi festival trčanja, na koji se odazivaju trkači sa svih krajeva svijeta. No, ono najbitnije, odazivaju se građani Rijeke koje se najviše i želi potaknuti na rekreaciju, ne samo u vrijeme trajanja festivala već i tijekom čitave godine”, dodano je.

Dana 14. travnja slijedi ‘Molo longo trk’ – utrka po riječkom lukobranu, tu je i utrka dm mići trk namijenjena predškolskoj djeci koja je dio velika završnice festivala u nedjelju (22. travnja)

“Ove godine ponovo se uz trčanje može i pomoći, kupnjom službene Homo si teć majice te silikonske narukvice”, istaknuo je Slaviša Bradić, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza, pozvavši građane da se odazovu humanitarnoj akciji.

Eleonora Jurasić Mataja, zamjenica direktora Regionalne direkcije Rijeka Erste banke, pokrovitelja festivala, izrazila je zadovoljstvo što trinaestu godinu zaredom podupiru ‘Homo si teć’, hvalevrijedan projekt koji svojom pozitivnom atmosferom potiče sugrađane da se uključe u utrke, druže i provedu kvalitetno vrijeme zajedno.

Program, prijave za natjecateljske utrke i sve dodatne informacije mogu se naći na službenoj internetskoj stranici: www.rijeka.run

Komentiraj