NAJAVIO KAZNENE PRIJAVE Bulj: ‘Bitno je da ne doživimo kolaps “zaslugom” Todorića i elita koje su to dozvolile’

Patrik Macek/PIXSELL

Miro Bulj, kandidat Mosta nezavisnih lista za župana Splitsko-dalmatinsku županiju, predstavljajući se u subotu na splitskoj Rivi, najavio je da će podnijeti kaznenu prijavu protiv Hrvatske narodne banke, guvernera Borisa Vujčića i Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) i rekao da očekuje kako će se aktivacijom lex Agrokor očuvati gospodarstvo.

Najbitniji su dobavljači i proizvođači, kazao je, ali je bitno i da ne doživimo kolaps “zaslugom” Ivice Todorića i političkih elita koje su to dozvolile, rekao je. Poručio je da očekuje kako će se nekadašnjem čelnom čovjeku Agrokora oduzeti imovina i da će uskoro biti na putu za Remetinec, ali ne samo njemu, dodao je, već i brojnima koji ga “sada kritiziraju, a sve su mu to omogućili”.

“Podignut ću kaznenu prijavu protiv odgovornih koji su Todoriću omogućili da aktivira mjenice bez pokrića od 10 milijardi kuna i tako zadire u monetarni sustav. Boris Vujčić mora hitno biti priveden i odgovarati za ovo, ali ne samo odlaskom u zatvor već i da mu se oduzme imovina. Takvi su omogućili tajkunizaciju hrvatskog gospodarskog sustava. Tražim od svih nadležnih da krenu i zatvore sve one koji su ovo napravili, te da ostanu bez imovine jer su gospodarski sustav stvarali radnici koji su ostali na cesti”, poručio je Bulj.

Kaznenu prijavu će podići i protiv HNB-a i HANFE jer, rekao je, imaju kontrolni mehanizam i obvezu kontrole kroz vijeće za praćenje stabilnosti sistemskih tvrtki. To nisu napravili i aktiviranjem mjenica bez pokrića je napravljen udar na monetarnu politiku Hrvatske, čime su, kazao je, izdani i nacionalni interesi države. Rekao je i da ministar Zdravko Marić nema njegovu potporu te da država nema ministra financija.

Rekao je da je njegov politički i izborni program borba za Splitsko-dalmatinsku županiju i borba protiv salonskih političara i svih onih koji brinu samo za sebe.

“Miro je došao iz naroda i živi za narod. On se već dokazao svih ovih godina u borbi za javni interes kako u Sinju, tako i u cijeloj ceetinskoj krajini. Znam da će biti odličan župan, pa mu i čestitam”, rekao Mostov potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić, Ivan Kovačić, koji je došao dati potporu kandidatu Bulju.
Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja upitan je li stav Mira Bulja da ne podržava ministra Zdravka Marića ujedno i stav stranke, kazao je da Bulj često ima svoj osobni stav i da njemu nitko ne može reći što da misli.
Zastupnici Mosta su za ministra Marića digli ruku u Saboru i izglasali mu povjerenje, ali ako se pokaže da ima odgovornost, dodao je, onda će i Most propitati svoju odluku ima li on ili nema njihovo povjerenje.
Potporu kandidaturi Mira Bulja u Split su došli iskazati mnogi mostovci, njihovi gradonačelnici i saborski zastupnici. Predsjednik Hrvatskog sabora i čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov, kako je rečno, zbog bolesti nije došao na splitsko predstavljanje.

Komentiraj