NAGRAĐENA KREATIVNOST: Učenici u pilotskoj kabini zrakoplova Airbus

Croatia Airlines u srijedu je organizirao edukativni posjet svom tehničkom središtu za održavanje zrakoplova u MZL Zagreb za učenike 5. razreda
Osnovne škole Frana Galovića iz Zagreba.

Učenici su imali jedinstvenu priliku razgledati vanjski dio i unutrašnjost mlaznog zrakoplova Airbus 319 te uživo pratiti tehnički servis zrakoplova Dash 8-Q400, uz stručno vodstvo pilota, stjuardesa i avioinženjera Croatia Airlinesa.

Croatia Airlines je, naime, u godini u kojoj obilježava 30. obljetnicu osnutka odlučio podijeliti rođendansko slavlje i s učenicima hrvatskih osnovnih škola te je, uz podršku nadležnog ministarstva, organizirao nagradni natječaj u kojem su učenici od petih do osmih razreda trebali osmisliti, napraviti i poslati prigodni rođendanski video. Na natječaj su se odazvale čak 23 škole diljem Hrvatske i poslale uistinu zanimljive uratke, a za najkreativniju rođendansku čestitku izabrana je video čestitka učenika 5. razreda OŠ Frana Galovića iz Zagreba, koji su tako dobili prigodu pobliže upoznati profesije u civilnom zrakoplovstvu i otkriti neke tajne letenja.

Na početku ovog edukativno-zabavnog obilaska avioinženjer Croatia Airlinesa upoznao je učenike s vanjskim dijelovima zrakoplova kao što su mlazni motori, krila i podvozje, nakon čega su svi zajedno obišli hangar u kojem su učenici sa zanimanjem pratili obavljanje velikog tehničkog servisa na zrakoplovu Dash 8–Q400. Slijedio je odlazak u mlazni zrakoplov Airbus, gdje su se učenici smjestili u putnička sjedala dok im je stjuardesa predstavljala svoje zanimanje. Kako bi se osjećali kao redoviti putnici, učenicima je tom prigodom poslužen snack obrok.

Ipak, učenici su se najviše razveselili posjetu pilotskoj kabini i upoznavanju s pilotima, koji su učenicima otkrili mnoge zanimljivosti o upravljanju zrakoplovom i tako upotpunili ovo nesvakidašnje iskustvo.

https://www.youtube.com/watch?v=KWRI1qmj-7I

Komentiraj