Frazer Harrison/Getty Images

NAGRADE EMMY ‘Igra prijestolja’ rekorder, Rami Malek najbolji dramski glumac

‘Igra prijesolja’ televizijske kuće HBO srušila je noćas rekord u broju osvojenih nagrada Emmy. Na ovogodišnjoj dodjeli Emmyja bila je nominirana u 24 kategorije, a slavila je u 12, uključujući i najbolju dramsku seriju. Serija je sada prestigla ‘Fraisera’, koji je osvojio 37 nagrada Emmy.

Rami Malek osvojio je nagradu na najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji za ‘Mr. Robot’, a Tatiana Maslany proglašena je najboljom dramskom glumicom za svoju izvednu u ‘Orphan Blacku’. Serija ‘Veep’ proglašena je najboljom humirističnom serijom drugu gosinu zaredom, a glavna glumica Julia Louis-Dreyfus anjbolja je glumica u humorističnoj seriji. Ovo joj je peti Emmy. Glumica je nagradu posvetila svom ocu, koji je preminuo u petak.

Najbolji sporedni glumac u humorističnoj seriji je Tony Hale, također iz ‘Veepa’, a najbolji glumac u humorističnoj seriji je Jeffrey Tambor iz ‘Transparenta’, drugu godinu zaredom. Emmy je osvojila i serije ‘The People vs OJ Simpson’, dramatizacija suđenja O.J. Simpsonu 1990-ih godina. Serija je ukupno osvojila pet nagrada, a trijumfirali su i njeni glumci Sarah Paulson, Sterling K Brown i Courtney B Vance.

Prošlog tjedna održana je ceremonija za tehničke Emmyje, na kojoj je ‘Igra prijestolja’ osvojila čak devet nagrada za tehnička dostignuća.

Komentiraj