Nagrada Zlatna lopta neće se dodijeliti u 2020. godini

Nagrada Zlatna lopta (Ballon D’Or) kojom se od 1956. odaje priznanje najboljim nogometašima svijeta u 2020. godini neće biti dodijeljenja, objavio je France Football.

Prvi je to u povijesti da nagrada u kojoj o najboljem nogometašu svijeta odlučuju sportski novinar diljem svijeta neće pronaći svog vlasnika, a organizator je tu odluku obrazložio na sljedeći način:

– “U iznimnim okolnosima, iznimne odredbe. Prvi put u svojoj povijesti, koja je započela 1956. godine, Ballon d’Or France Football neće biti dodijeljen 2020. godine, zbog nedostatka poštenih uvjeta. Živimo u izvanrednim vremenima i donesena je odluka da nije u redu birati najboljeg nogometaša s obzirom na okolnosti u kojima se trenutačno igra profesionalni sport.”

Trenutni osvajači nagrade, Lionel Messi i Megan Rapione, će još 12 mjeseci čekati svoje nasljednike. Argentinski reprezentativac i član Barcelone je i rekorder po broju osvajanja ove nagrade, primio ju je šest puta, a potom slijedi njegov konkurent Cristiano Ronaldo s pet osvojenih zlatnih lopti. U 2018. godini prvi put u povijesti titulu najboljeg je ponio i jedan hrvatski nogometaš – Luka Modrić.

Komentiraj