HINA/ Mario STRMOTIĆ

NAGODILI SE Šestorica pripadnika Torcide protjerana iz Srbije

Šestorica od 13 osuđenih navijača Hajduka iz Splita nagodila su se s Drugim osnovnim tužiteljstvom i priznala krivnju za tešku krađu na benzinskoj crpki u Vrčinu i oni su protjerani iz Srbije, prenijeli su u četvrtak beogradski mediji.

U Drugom osnovnom tužiteljstvu rekli su za N1 da je jučer zaključen sporazum o priznanju kaznenog djela s okrivljenima B.R, P.D, M.T, K.M, Š.A. i M.S., državljanima Republike Hrvatske, pripadnicima navijačke skupine Torcide.

Okrivljeni su priznali da su krivi za tešku krađu i prihvatili su kazne zatvora u trajanju od po šest mjeseci, uvjetno ukoliko u roku od dvije godine od dana pravomoćnosti presude ne izvrše novo kazneno djelo, kao i protjerivanje iz Srbije u trajanju od tri godine.

U tužiteljstvu navode i da su sa ostalim okrivljenima u tijeku pregovori o zaključenju sporazuma o priznanju krivnje.

N1 podsjeća da je trinaestorici navijača dokazano da su sudjelovali u pljački MOL-ove benzinske crpke u naselju Vrčin u okolici Beograda dok je jedan pripadnik Torcide osuđen zbog ispisivanja grafita s ustaškim obilježjima.

Incident se dogodio prošloga tjedna u noći između srijede i četvrtka, kada se skupina od 400-tinjak navijača Hajduka zaustavila na benzinskoj crpki.

Tada je dio njih ukrao raznu robu iz prodavaonice u vrijednosti od oko 12.500 kuna.

Nitko u tom trenutku nije priveden, a navijači su nastavili preko Niša put do Sofije gdje su bodrili Hajduk u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Europske lige.

Međutim, po povratku u Srbiju srbijanska policija ih je presrela i privela 32 navijača.

Petoricu su pustili odmah, a naknadno i još njih 13 kojima nisu dokazali krivnju.

Komentiraj