Četiri hrvatska para u Zambiji ipak će u petak biti s djecom. Došlo je samo do manjih poteškoća

Iako su se nadali da će napokon biti s djecom, četiri hrvatska para moraju imati još strpljenja.

Ipak nema nikakvih problema s imigracijskom službom osim toga da im je – prošlo radno vrijeme.

Danas nisu riješene administrativne formalnosti jer je kraj radnog vremena, tako da će to riješiti ujutro, rekli su za Večernji list iz MVEP-a.

Prema saznanjima osoba na terenu, nema problema s imigracijskom službom osim toga da im je prošlo radno vrijeme.

Kako su ranije pisala 24sata, unatoč optužnici koja je ovog četvrtka odbačena u slučaju četiri para iz Hrvatske zbog sumnje u trgovanje djecom, manji problemi uslijedili su istoga dana.

Naime, Zambijski imigracijski ured u Ndoli odbio je pustiti djecu, navodeći kako čekaju daljnje upute i to unatoč sudskom nalogu. No pokazalo se kako se radi samo o manjim poteškoćama.

Plenković pozdravio odluku zambijskog suda: “To je dobro za naše državljane i njihovu djecu koja imaju potrebne dokumente”

Sutkinja potpisala nalog: “Odmah pustite djecu”

Podsjetimo, sutkinja Visokog suda u Ndoli Mary Mulanda donijela je odluku kojom se odbacuje optužba protiv osmero Hrvata, ističući kako odluka stupa na snagu odmah.

Također, javljaju, mediji, u odluci koju je potpisala sutkinja Mary Mulanda stoji da se djeca koja su pod skrbništvom odjela za socijalnu skrb i useljeništvo vrate podnositeljima zahtjeva (hrvatskim državljanima) te da se dokumentacija koja je pod nadzorom suda obavezno vrati podnositeljima zahtjeva.

Potom se pojavila informacija da imigracijski ured ne da djecu, ali se na kraju ispostavilo da bi sve moglo proći u redu.

Slučaj Zambija: Hrvati oslobođeni, nalog za puštanje na slobodu ide odmah, pristižu reakcije

Komentiraj

nacional banner
nacional banner