NAFTALAN: Potpisan ugovor o kreditu za proširenje lječilišnog kompleksa

Sanjin Strukic/PIXSELL

Specijalna bolnica (SB) Naftalan i Zagrebačka banka u srijedu su potpisale ugovor o kreditu u iznosu od 28 milijuna kuna, za nastavak projekta proširenja lječilišnog kompleksa, priopćeno je iz Naftalana.

Radovi prve faze proširenja bolnice, koji su u tijeku, a financira ih sama bolnica, obuhvaćaju izgradnju vanjskog bazena vrijednog 2,1 milijuna kuna. U drugoj polovici 2017. očekuje se početak druge faze dogradnje u sklopu koje će se izgraditi tri unutarnja terapijska bazena, teretana, fitnes centar, polivalentna dvorana sa 190 sjedećih mjesta i dvorana za medicinsku gimnastiku te nova kuhinja s restoranom. Druga faza dogradnje vrijedna je preko 36 milijuna kuna.

Potpisivanju ugovora, uz ravnatelja SB Naftalan Gorana Maričića i predstavnike Zagrebačke banke, prisustvovali su i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te, predsjednik Skupštine Zagrebačke županije i saborski zastupnik Dražen Bošnjaković.

Krajem studenog 2016. raspisan je natječaj o kratkoročnom zaduživanju, a povjerenstvo SB Naftalan je izabralo ponudu Zagrebačke banke kao najpovoljniju.

Specijalna bolnica Naftalan, u vlasništvu Zagrebačke županije, proteklih godina bilježi značajan rast prihoda i pozicionira se kao jedan od najznačajnijih lječilišnih kompleksa u hrvatskom zdravstvenom sustavu. Ivanićgradska bolnica je poznata u svjetskim razmjerima po specifičnim metodama liječenja kroničnih dermatoloških i reumatskih bolesti jedinstvenim naftalanskim uljem, a posljednjih godina kao ugovorna ustanova HZZO-a te na slobodnom tržištu bilježi povećani interes pacijenata za liječenje u Naftalanu, stoji u priopćenju.

„Zdravstveni turizam ima veliku perspektivu u Hrvatskoj, a Zagrebačka županija na čijem području se nalazi jedno od dva nalazišta naftenskog ulja u svijetu ima sve predispozicije da bude lider u ovom području. Ovom investicijom stvaramo pretpostavke da poboljšamo infrastrukturne i sadržajne kapacitete našeg jedinstvenog lječilišta i time privučemo što veći broj korisnika“, izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Dodao je kako je ta županija u proračunu za 2017. godinu osigurala 10 milijuna kuna za realizaciju druge faze proširenja Naftalana.

Komentiraj