HINA/ Mario STRMOTIĆ

Nadzorni odbor Hajduka nije odstupio

U Novinarskom salonu poljudskog stadiona u srijedu je održana konferencija za novinare Nadzornog odbora Hajduka. Predsjednik NO-a Slaven Marasović kazao je kako Nadzorni odbor neće odstupit sa svoje funkcije.

Kazao je kako neće odstupiti jer smatraju da bi do dodatno doprinijelo nestabilnosti situacije u klubu. “Nije svrha NO da o svemu što se događa izvijesti javnost. I na pitanje hoćemo li to napraviti, trebam se konzultirati s ostalim članovima odbora. “Smatram da NO može i mora djelovati kvalitetnije, iako je bilo dosta kvalitetnih stvari”, rekao je Marasović.

Udruga Naš Hajduk danas je najavila kako će se novi izbori za NO održati 15. prosinca, a Marasović kaže3 kako će NO do izbora funkcionirati notmalno. “Trenutna situacija u klubu je ponajprije uvjetovana rezultatima. Pred nama ima puno posla, a što će se više toga odrađivati, bit će bolja. Kad smo došli na naš mandat, situacija je financijski bila gora nego sada. A trenutno imamo neke aktivnosti koje smo pokrenuli u klubu, a koja imaju za cilj razvoj kluba”, rekao je Marasović.

Na početku konferencije Marasović se obratio javnosti: “S obzirom na posljednja događanja i veliki interes javnosti, obraćam vam se u ime Nadzornog odbora. Članovi Nadzornog odbora su odgovorni za sve što se događa u klubu sukladno svojim ovlastima. Kako procjenjujemo rad Uprave? Na sjednicama NO često sudjeluju i drugi djelatnici kluba, a mi tražimo pismene izvještaje pomoću kojih donosimo odluke.

Nadzorni odbor je tražio financijsku stabilnost i vraćanje kredita gradu razvijajući dobri odnos s gradom. Nadzorni odbor je podržao i rad akademije. Nadzorni odbor smatra da je i dalje nužnu ulagati u taj segment. Također, ulagati u razvoj igrača na putu do seniorske momčadi.

Nadzorni odbor je podržao otvaranje kluba prema manjim sredinama i zajedničkoj suradnji, prema kontinuitetu rada i završetku procesa izgradnje kvalitetnijeg sistema upravljanja. NO je također podržao traženje visokostručnog kadra za važna mjesta u klubu.

Podržali smo i aktivnosti u smjeru razvoja hrvatskog nogometa. NO je utvrdio nužnost veće transparentnosti oko prodaje igrača. Kako bi se osigurali da igrači koji se dovode utječu na rezultat, da je nužno odrediti stil igre kluba te je zatražio razvoj politike kluba.

NO je poštovao samostalnost Uprave, direktore i ljude koji upravljaju klubom. Također, smatramo kako klub nije imao kontinuitet upravljanja što je utjecalo na određene stvari. Smatramo da su potezi transferne politike trebali biti brže realizirani. Članovi NO samostalno odražavaju svoj stav i donose odluke demokratskim putem”.

Komentiraj