Nadzor HPK: Nije bilo propusta u radu psihologica Centra za socijalnu skrb

Dovršen je stručni nadzor Hrvatske psihološke komore u slučaju dvoipolgodišnje djevojčice koja je umrla od posljedica majčinog premlaćivanja dok je obitelj bila pod nadzorom Centra za socijalnu skrb. Prema rezultatima nadzora, u radu psihologinja Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški nije bilo propusta. Zaključak Komore socijalnih radnika još se čeka.

“Psihologinje nad čijim je radom proveden izvanredni stručni nadzor su tijekom nadzora surađivale i otvoreno govorile o slučaju i dale na uvid svu dokumentaciju vezanu uz slučaj predmetne obitelji. Uvidom u brojnu dokumentaciju i razgovorom tijekom stručnog nadzora utvrđeno je kako su psihologinje obavljale poslove psihologa u Centru za socijalnu skrb u skladu sa Standardima rada psihologa u socijalnoj skrbi i donesenim mjerama Centra za socijalnu skrb”, navodi se, između ostalog, u priopćenju Hrvatske psihološke komore, piše u ponedjeljak Index.

Još uvijek se čekaju rezultati stručnog nadzora Komore socijalnih radnika koji bi Ministarstvu socijalne politike trebali biti predani u utorak.

Predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika Štefica Karačić prošog je tjedna rekla da je trebalo pričekati nadzore i strukovnih komora prije nego što se izađe u javnost s karakteriziranjem rada centra. Osobno, dodala je, misli da je to bilo preuranjeno i da je zapravo naštetilo sustavu socijalne skrbi.

Nakon analize rezultata svih nadzora, i upravnog, i psihološke komore, kao i komore socijalnih radnika – Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike dat će konačan sud je li bilo propusta u vođenju cijelog slučaja. Ministar Josip Aladrović početkom mjeseca kazao je da priznaje da imaju strukturne probleme u domeni socijalne skrbi.

Komentiraj