NADBISKUP O SREBRENICI Vukšić: Moramo čuvati mir i spriječiti svako nasilje

Autor:

09.07.2024., Potocari, Bosna i Hercegovina - U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potocari zavrseno je kopanje grobova u koje ce biti spusteni posmrtni ostaci 14 novoidentifikovanih zrtava genocida u Srebrenici. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Armin Durgut/PIXSELL

U povodu obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici vrhbosanski nadbiskup i predsjednik Biskupske konferencije BiH monsignor Tomo Vukšić poslao je prigodnu poruku u kojoj je izrazio sućut svim ožalošćenima zbog gubitka bliskih osoba, objavila je  Vrhbosanska nadbiskupija.

“U povodu obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici izražavam najiskreniju sućut svima, koji su ožalošćeni zbog gubitka članova svojih obitelji, prijatelja i poznanika. I ponizno molim dragoga Boga da sve pokojne nagradi vječnim životom. Pred tolikim tragedijama koje se, nažalost, događaju u svijetu, mora se ponavljati, da se nasilje nad ljudskim životom, koji je najveća vrednota na zemlji, osim što je težak prekršaj zakona, izravno protivi također volji Boga svemogućega, Stvoritelja i jednoga Gospodara života, koji je naredio: „Ne ubij!“”, kazao je nadbiskup Vukšić.

Ne može se promijeniti ono što se dogodilo, dodaje nadbiskup, ali se mora čuvati mir i spriječiti da se nasilje nikomu i nigdje više ne događa. I želim ponoviti: “Grobovi žrtava veliki su propovjednici mira! I moralno obvezuju na izgradnju društvene sloge i da se svaki život poštuje i čuva”.

SREBRENICA: Nijekanje genocida novi je zločin kojim se oživljavaju ratni ciljevi

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.