Nadbiskup Bozanić čestitao Andreju Plenkoviću i Boži Petrovu

FaH

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je čestitke novim predsjednicima Vlade i Sabora Andreju Plenkoviću i Boži Petrovu, poželjevši im Božji blagoslov u radu za dobrobit Hrvatske i hrvatskog naroda, te mudro vodstvo i zauzimanje za pravo i pravednost, ne gubeći pritom iz vida čovjeka.

“Od srca Vam čestitam na preuzimanju službe predsjednika Vlade RH te Vama i novoj Vladi želim obilje Božjeg blagoslova u radu za dobrobit hrvatskoga naroda i svih građana naše zemlje”, stoji u Bozanićevoj čestitki premijeru Plenkoviću.

Izrazio je želju da nova vlada “mudrim vođenjem unutarnje i vanjske politike gradi međusobno zajedništvo u nastojanju da vrati povjerenje građana u vladavinu prava”, napomenuvši kako hrvatski narod očekuje od vlade “da bude pokretačka snaga u prevladavanju aktualne gospodarske krize te jamac obnove i razvitka zemlje”.

“Neka se pri tom ne izgubi iz vida čovjek i posebna osjetljivost za obitelj, jer u njoj je temelj društvenog razvitka i demografske obnove”, poručio je Bozanić Plenkoviću, te poželio da njega i njegove suradnike, “u vršenju časne i odgovorne službe predsjednika Vlade RH, u zahtjevnom i važnom razdoblju za Hrvatsku, prati Božji blagoslov te zagovor Presvete Bogorodice Marije, svetog pape Ivana Pavla II., osvjedočenog prijatelja hrvatskog naroda i blaženog Alojzija Stepinca”.

Petrovu je Bozanić poželio da ga u odgovornoj službi predsjednika najvišeg hrvatskog državnog Doma prati Božji blagoslov, “da donošenjem pravednih zakona, zajedno sa zastupnicima Sabora, u ozračju parlamentarne demokracije, nastojite ostvarivati bolju perspektivu za sve građane Hrvatske”.

“Pobjeda na izborima za svakog je političara poziv i obveza da se zauzima za pravo i pravednost, da radi za dobrobit svih i tako izgrađuje pravednije društvo, brinući se za dostojanstvo svake osobe i boreći se za bolje životne uvjete svih ljudi, imajući uvijek u vidu najpotrebnije. Neka Hrvatski sabor resi zajedništvo i uzajamno poštovanje te nastojanje oko usklađivanja međusobnih odnosa svih građana Hrvatske i briga za darovanu nam Domovinu, jer odgovorni smo za ono što ostavljamo budućim naraštajima”, stoji u čestitki nadbiskupa zagrebačkog.

Komentiraj