Nadala s Australian Opena izbacio 65. tenisač svijeta

Branitelj naslova i rekorder po broju osvojenih Grand Slamova, Španjolac Rafael Nadal poražen je u 2. kolu Australian Opena od Amerikanca Mackenzie McDonalda sa 4-6, 4-6, 5-7.

Nadal se ozlijedio u završnici drugog seta nakon čega je zatražio liječničku pomoć. U nastavku meča je imao problema s kretanjem, ali je ipak završio meč i nakon dva sata i 31 minute morao priznati premoć 27-godišnjem Amerikancu, trenutačno 65. tenisaču svijeta.

Dvostruki pobjednik Australian Opena (2009, 2022) i prije ozljede bio je daleko od svoje prepoznatljive razine. Otkako je stigao u Australiju, gdje je također izgubio oba singla na United Cupu, nikako nije pronašao pravu igru.

Za Španjolca, koji je u karijeri osvojio rekordna 22 Grand Slama, ovo je bilo najranije ispadanje u Melbourneu nakon 2016. godine, kada ga je u 1. kolu u pet setova izbacio Fernando Verdasco.

“Iskreno, jako sam zadovoljan igrom, pogotovo na početku. Igrao sam dobro, savršeno sam servirao i vraćao početne udarce. No, u trećem setu je bilo dosta zahtjevno. Ipak, pronašao sam način da izvučem pobjedu. Sretan sam,” rekao je McDonald kojem je ovo bila tek druga pobjedu u 15 mečeva protiv igrača iz prvih deset.

“Nadal je veliki šampion, u kakvoj god situaciji da se nađe, nikada se neće predati. Uvijek je teško pobijediti tako velikog protivnika. No, morao sam ostati fokusiran na svoju igru, ali njegova ozljeda me malo izbacila iz kolosijeka,” istaknuo je McDonald koji na Australian Openu nikada nije prošao dalje od četvrtog kola.

Sada ga u trećem kolu čeka pobjednik susreta između Japanca Yoshihita Nishioke i Čeha Dalibora Svrčine.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner