Nadal se povukao s Laver Cupa: “Proživljavam unutarnji sukob”

Španjolski tenisač Rafael Nadal povukao se s daljnjeg sudjelovanja na ovogodišnjem Laver Cupu iz osobnih razloga nakon što je u petak odigrao dvoboj parova sa svojim prijateljem i rivalom Rogerom Federerom u Federerovu posljednjem meču u karijeri.

“Nisam dobro, neću više igrati na Laver Cupu. Moram otići u sobu i razmisliti. Proživljavam unutarnji sukob. Vidjet ću kada prođu ovi uzbudljivi trenuci”, rekao je Nadal španjolskim novinarima.

Nadala će u sastavu reprezentacije Europe zamijeniti Cameron Norrie.

Federer i Nadal su u petak u susretu parova izgubili od Amerikanaca Jacka Socka i Francesa Tiafoea sa 6-4, 6-7 (2), 9-11.

Federera je nakon dvoboja u petak, nakon kojih je ukupni rezultat u dvoboju Europe i Svijeta 2-2, zamijenio Talijan Matteo Berrettini.

“Uzbudljivo, nezaboravno, tužno. Puno je emocija, teško je to opisati. Na kraju svega dolazi novi početak, to je život. Sretan sam što je Roger, nakon mnogo teških trenutaka koje je prošao u posljednje vrijeme, sretan dočekao oproštaj na terenu. Zaslužio je, on je ikona, jedan od najvećih sportaša u povijesti”, rekao je Nadal nakon susreta.

Roger Federer odigrao je posljednji meč u karijeri. Zaplakao i Nadal

Komentiraj