NADA TURINA ĐURIĆ: ‘Vlada se ponaša kao Titanik na kojem svira muzika’

FaH

HNS-ova saborska zastupnica Nada Turina Đurić upozorila je u petak kako je ovo već drugi petak za redom da Sabor ne glasuje, na što joj je ‘mostovac’ Miroslav Šimić uzvratio kako tu ne vidi ništa neobično, upitavši ju kako da joj to nije bilo čudno dok je ona sjedila u vladajućoj većini.

“Već drugi tjedan ne dolazi ništa na dnevni red Sabora, a ono o čemu raspravljamo je ono na čemu se radilo još u vladi Zorana Milanovića. Ti zakoni su izrađeni još u pretprošloj Vladi i nemamo ništa novog od nove Vlade, čak ni od one Tihomira Oreškovića”, rekla je Turina Đurić nakon stanke koju je zatražila u ime svog zastupničkog kluba.

Vladu je prozvala zbog “puštanja probnih balona” vezano za ulazak u eurozonu, način privatizacije HEP-a i otkup Ine. “Kraj ovog tjedna je obilježilo da se opet zvecka oružjem i poziva se da se valjda krenemo pripremati za neki budući rat, pa maju intenciju da naše mlade ljude pošalju na neke vrste vojnih obuka”, istaknula je.

Vladu je prozvala da se ponaša kao “Titanik na kojem svira muzika”. “Sve se čini dobro, a nije dobro završilo i mislim da je vrijeme da se svi probude”, naglasila je.

Mostovac Šimić pak tvrdi da je je aktualni saborski saziv značajno produktivniji od onog u kojem je ona sjedila dok je njezina stranka sudjelovala u vlasti.

“Ako se usporede četiri posljednja saborska saziva ovaj je bio najefikasniji. Uspoređujući 60 dana u povijesti proteklih mandata što se tiče broja radnih dana, ovaj saziv ima 29 u odnosu na 14 koliko je imala današnja oporba dok je bila na vlasti. Sto i jedna točka je odrađena o odnosu na 66 u njihovu mandatu”, nabrajao je Šimić.

HNS-ovoj zastupnici je poručio kako on ne vidi problem da glasovanje bude idući tjedan. “Bila je ovdje zastupnica i kao dio vladajuće većine pa nije reagirala kad nije bilo glasovanja u to vrijeme. Nije ni trebala reagirati”, dodao je.

Komentiraj