Nacionalu još jedna nagrada – za najbolju objavljenu reportažu

Vladimir Jurišić, Davor Konjikušić i Jelena Prtorić dobitnici su nagrada za najbolju reportažu koja se prvi put dodijelila ove godine u sklopu Festivala reportera i reportaže Franjo Martin Fuis, nedavno održanog treći put u Virovitici. U komisiji za tisak i internet bili su Drago Hedl, Mato Pejić i Boris Pavelić koji su birali između 18 pristiglih reportaža dvanaestero autora.

Jelena Prtorić dobila je nagradu za reportažu pod naslovom „Tajna doline Pankisi iz koje mladi odlaze u džihad“ koju je Nacional objavio u siječnju 2016. Nakon što je Nacional u istraživanju Quadala izabran za najkvalitetniji tjedni magazin u Hrvatskoj za 2017/18., a novinarke Nacionala Orhidea Gaura Hodak i Sandra Carić Herceg osvojile godišnju nagradu Hrvatskog novinarskog društva za istraživačko novinarstvo, ovo je još jedna u nizu nagrada koja je Nacionalu dodijeljena zbog kvalitete njegova sadržaja.

„Nekoliko dana provedenih među mladićima koji odatle odlaze u Siriju voditi sveti rat pružilo je autorici sjajan materijal za priču. I ona to dobro koristi. Piše priču lijepim ritmom, stilom i jezikom, držeći čitatelja uz tekst do posljednjeg retka. A tamo servira i rješenje – ponuditi mladima dovoljno zanimljivih sadržaja – ali i spušta loptu na zemlju podatkom da to znaju i tamošnji aktivisti, ali do sada to nije donijelo rezultata“, stoji u obrazloženju žirija. Vladimir Jurišić objavio je u Novostima velik broj priča o ljudima zaboravljenim u hrvatskim bespućima, a nagradu je dobio za pet reportaža koje govore o starcima koji su se vratili u sela koja su napustili nakon Oluje. Davor Konjikušić napisao je za Novosti reportažni tekst o migrantima koji u Beogradu žive u neljudskim uvjetima.

Komentiraj