Nacionalni susret udomiteljskih obitelji u gradu Vukovaru

Autor:

FOTO: Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece

Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece u subotu (01. rujna) s početkom u 10 sati u Vukovaru u Hotelu Lav organizira 11. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji na kojem će se okupiti oko 350 udomitelja i djece iz cijele Hrvatske.

Susret udomiteljskih obitelji je već tradicionalni događaj koji se svake godine održava u mjestu jedne od udruga članica Foruma, a ove godine u suradnji s Udrugom udomitelja Vukovarsko-srijemske županije ‘Zagrljaj’ obitelji iz različitih područja Hrvatske se okupljaju kako bi se međusobno družile, razmijenile iskustva i znanja te kako bi na taj način promovirale udomiteljstvo.

Ove godine susret se održava u sklopu nacionalne kampanje ‘Svako dijete treba obitelj’ koju su pokrenuli Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i UNICEF Hrvatska u suradnji sa Forumom za kvalitetno udomiteljstvo djece, kako bi promovirali udomiteljstvo djece kao najpoželjniji oblik alternativne skrbi za djecu. U tu prigodu susretu će prisustvovati ministrica Nada Murganić, koja će se obratiti okupljenima i djeci pozdravnim govorom.

Osim što je susret udomitelja događaj namijenjen druženju udomitelja i djece, uvijek je popraćen i radnim dijelom za odrasle kao i programom i radionicama za djecu. Tema ovogodišnjeg susreta je “Udruge udomitelja-produžena ruka sustava socijalne skrbi za razvoj kvalitetnog udomiteljstva” pri čemu će udruge udomitelja predstaviti svoj rad i usluge koje pružaju udomiteljima i djeci kao doprinos u razvoju kvalitetnog udomiteljstva te iznijeti prijedloge za još bolju suradnju sustava skrbi i udruga te povećanju socijalnih usluga putem udruga udomitelja.

11. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji
(Hotel Lav, Ul. Josipa Jurja Strossmayera 18, 32000 Vukovar – preliminarni programDolazak)

09:30-10:00 – registracija sudionika i piće dobrodošlice
10:00-10:10 – otvorenje i pozdrav sudionika Susreta
10:10-10:40- nastup djece iz udomiteljskih obitelji

Program za odrasle:

11:00-12:30 – predstavljanje aktivnosti udruga udomitelja-članica Foruma
12:30-13:00 – pauza za kavu
13:00-14:00- rasprava-zajedničkim djelovanjem za razvoj kvalitetnog udomiteljstva

Program za djecu:

11:00 -13:00 – zabavni program za djecu na zelenoj livadi (u slučaju kiše program će biti unutar hotela)
13:00-14:00 – ručak za djecu, mlade i animatore
14:00-15:00 – ručak za odrasle

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.