Nacionalni susret nezavisnih lokalnih čelnika u Križevcima

Screenshot/YouTube

U Križevcima se u petak i subotu održava nacionalni susret nezavisnih lokalnih čelnika te predstavničkih vlasti u organizaciji Udruge nezavisnih, iz koje poručuju kako ne kane biti politička stranka, ali žele surađivati sa svima koji će prepoznati lokalne probleme.

Domaćin susreta je križevački gradonačelnik Mario Rajn, a najavljeno je i obraćanje ministara državne imovine Gorana Marića i unutarnjih poslova Davora Božinovića te župana koprivničko-križevačkog Darka Korena.

Na otvaranju skupa nazočne je pozdravio gradonačelnik Rajn, koji je izrazio zadovoljstvo što Križevci danas predstavljaju križište ideja, inovacija i drugačijeg načina djelovanja.

“Odgovornost koje nose dužnosti koje obnašamo obvezuju nas da radimo predano i s jasnom težnjom za boljitkom građana naših lokalnih zajednica”, rekao je Rajn.

Jedan od začetnika ovakvog organiziranja nezavisnih Ivica Relković izjavio je kako Udruga nezavisnih želi unaprijediti kvalitetu upravljanja gradovima i općinama, te je stoga i organiziran ovakav prvi edukacijski skup u Križevcima.

Inače, vezano uz održavanje križevačkog skupa priopćenjem su se u četvrtak oglasili nezavisni saborski zastupnik i predsjednik Gradskoga vijeća Đurđevca Željko Lacković te, također nezavisni lokalni dužnosnici, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i načelnici Drnja i Kalinovca Petar Dombaj i Danijel Zvonar.

Oni smatraju pogrešnim organiziranje skupa u Križevcima istodobno s današnjim održavanjem svečane sjednice Županijske skupštine u Koprivnici, ističući da sadašnjim načinom vođenja Udruge nisu zadovoljni jer ih, kako kažu, neodoljivo podsjeća na političko djelovanje Mosta.

Predstavnike Udruge nezavisnih nedavno je u Banskim dvorima primio premijer Andrej Plenković te s njima razgovarao o modelima moguće buduće suradnje.

Iz Mosta su, pak, nedavno poručili kako na tu udrugu nezavisnih gradonačelnika i općinskih načelnika ne gledaju kao na konkurenciju, jer među njima ima dosta ljudi s kojima Most odlično surađuje.

Komentiraj