Nacionalni stožer produljio epidemiološke mjere za Zagreb i donio nove za Brodsko-posavsku županiju

Nacionalni stožer civilne zaštite danas je donio tri nove odluke, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Tako je trajanje postojećih epidemioloških mjera u gradu Zagrebu produljeno do 30. studenog. Produljeno je i trajanje odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza RH, koja će se po novome primjenjivati do 19. studenog.

Nove mjere za Brodsko-posavsku županiju

Što se tiče Brodsko-posavske županije, njoj su uvedene nove mjere:

  • Na svim društvenim i javnim okupljanjima (manifestacije, priredbe, mise, obredi, izložbe i druga društvena i javna okupljanja) obvezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru obvezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski
  • Organizatori svih društvenih okupljanja i vlasnici ugostiteljskih objekata odgovorni su za provođenje epidemioloških mjera te su dužbi vršiti pojačani nadzor pridržavanja propisanih epidemioloških mjera
  • Zabranjuju se posjete korisnicima domova za starije i nemoćne te korisnicima drugih ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja

Nove mjere za Brodsko-posavsku županiju na snazi su od 2. studenog do 30. studenog ove godine.

Produljena odluka o zabrani prelaska granice

Nacionalni stožer Civilne zaštite ponovno je produljio odluku o privremenoj zabrani prelaska granica, pa je postojeći režim prelaska granica koji je, nakon lockdowna, uveo u srpnju, produljen do 19. studenoga.

Stožer je donio Odluku o izmjeni odluke o privremenoj zabrani prelaska graničnih prijelaza Republike Hrvatske, čime je izmijenio njeno trajanje do 19. studenoga.

Ograničen režim prelaska graničnih prijelaza Hrvatske tako se uglavnom odnosi na državljane trećih zemalja, dok državljani Europske unije i država schengenskog prostora imaju slobodan prolazak.

Granicu smije prijeći više kategorija stranih državljana, odnosno osoba koje nemaju državljanstvo Europske unije, a status i uvjete prelaska granice mogu provjeriti na stranicama MUP-a.

Komentiraj