Novom ravnatelju Nacionalnog parka Plitvička jezera, Tomislavu Kovačeviću, koji je imenovan 3. siječnja 2018., jedan od prvih zadataka mogao bi biti i pojašnjenje javnosti zašto su Parku potrebna vozila procijenjene vrijednosti od 670.000 kuna (bez PDV-a).

Radi se o nabavi četiri vozila ukupne vrijednosti od 670.000 kuna (bez PDV-a), jedno od kojih je i luksuzni SUV, koji je sam, prema natječaju, procijenjene vrijednosti od 300.000 kuna. Natječaj je objavljen 27. prosinca 2017., a otvoren je do 12. siječnja 2018. godine. Prema istom, iz Nacionalnog parka ne traže najnižu, već ekonomski najisplativiju cijenu.

Osim luksuznog SUV-a, prema objavljenom natječaju, Nacionalni park Plitvička jezera nabavlja još tri vozila – jedno osobno vozilo s pogonom na sva četiri kotača i procijenjene vrijednosti od 90.000 kuna bez PDV-a te dva kombi vozila procijenjena na 280.000 kuna, isto tako bez PDV-a, piše Dnevnik.hr.

Bivša v.d. ravnateljice Nacionalnog parka Plitvička jezera, Antonija Dujmović, u čijem je mandatu raspisan natječaj, za Jutarnji list je rekla da se luksuzni SUV ne navavlja za potrebe ravnatelja Nacionalnog parka, već za radnike parka i njhove goste.

Komentiraj