NACIONALNA GROUPIE Lom jaja

Kad uz jaja uzmeš slanine, da vidiš miline, na život gledaš pozitivnije, SPOKOJAN SI KAO SVETI LEOPOLD, sve ružno promatraš iz zaštićenosti staklenog lijesa sličnog onom gdje je počivala Snjeguljica prije nego ju je poljubio princ. Što ako princeza, odnosno Kolinda, poljubi ruku svetom Leopoldu i on oživi?

Saznao sam da se na kvatričkoj tržnici prodaju kvalitetna, ogromna jaja “Lom” po samo pedeset lipa, Lom zato što sva imaju na nekim dijelovima polomljenu ljusku pa ih zbog te falinge jeftinije prodaju, a tako su jebeno domaća, žumanjak im iz napukle ljuske bliješti kao sunce iz središta zemlje u Žil Vernovom romanu.

Otišao sam u subotu po ta jaja da imam za dobre kajgane ujutro, da mi budu kao one bakine nekad, žute kao kanarinčevo perje, pa još malo slanine uz to i da vidiš miline, odmah na život gledaš pozitivnije, spokojan si kao sveti Leopold, sve te ružne pojave oko sebe promatraš iz zaštićenosti staklenog lijesa sličnog onom u kojem je počivala Snjeguljica prije nego ju je poljubio princ. Što ako princeza, odnosno predsjednica Kolinda, poljubi ruku svetom Leopoldu i on oživi?…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj