NACIONAL OTKRIVA Hojski u društvu Plenkovićeve supruge nakon prve pričesti premijerova sina

Autor:

Luka stanzl, Luka Batelic/PIXSELL

‘Bio sam na prvoj pričesti u istoj crkvi gdje i premijer. Njegova supruga je radila u Saboru. Po toj liniji smo se 20 sekundi pozdravili’, tvrdi Hojski. Ana Maslać Plenković i Hojski zajedno su radili u Saboru i razvili kolegijalan odnos, što pokazuje da je Hojski mogao biti i osobno motiviran da 8. lipnja pod okriljem predizborne šutnje, iza leđa šefu DIP-a Radovanu Dobroniću, više puta telefonski pokuša provesti nasrtaj HDZ-a na Nacional zbog ministra graditeljstva Branka Bačića

Slaven Hojski, glasnogovornik Državnog izbornog povjerenstva koji je netom prije izbora za Europski parlament pokušao usmeno, iza leđa predsjednika DIP-a Radovana Dobronića, na poticaj glavnog tajnika HDZ-a Krune Katičića opunomoćenog izravno od premijera Andreja Plenkovića, cenzurirati Nacional zbog navodnog kršenja predizborne šutnje, osobno dobro poznaje suprugu premijera Andreja Plenkovića.

Novi je to krajnje indikativan detalj koji širi razmjere tog bezobrazluka te u najuži krug Andreja Plenkovića dodatno smješta jedan od skandaloznijih pokušaja sramotnog nasrtaja HDZ-a na Nacional, s ciljem da se s internetskog portala Nacionala, pod okriljem predizborne šutnje 8. lipnja, ukloni opsežno dokumentirani tekst o kaznenoj prijavi protiv ministra graditeljstva Branka Bačića upućenoj ureduEPPO-a u Hrvatskoj.

Taj detalj ujedno pomaže razumjeti zašto je Hojski tijekom 8. lipnja mogao biti izuzetno motiviran te spreman više puta telefonski ustrajati na pokušaju cenzure Nacionala.

Da Hojski poznaje suprugu Andreja Plenkovića, otkriva javno dostupna fotografija agencije Pixsell objavljena 18. svibnja u Večernjem listu, neposredno nakon što je u župi svetog Blaža prvu pričest primio stariji sin premijera Andreja Plenkovića. Predsjednik Vlade pohvalio se tada na društvenim mrežama velikim danom svog sina Marija, a istom prilikom objavljeni su na portalu Večernjeg lista i kraći video i fotogalerija usmjerena prvenstveno na njegovu suprugu Anu Maslać Plenković. Na jednoj od tih fotografija, s njom u društvu, nasmijan od uha do uha, snimljen je i Slaven Hojski….

FOTO: Luka Batelic/PIXSELL

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Viktor

prije 3 tjedna

Zbog čega ne nosi vjenčani prsten ako nema artritis?