Utemeljeno na Football Leaks dokumentima koje je prikupio njemački Der Spiegel i proslijedio medijskom udruženju EIC

eicLuka Modrić, najpopularniji i najuspješniji hrvatski nogometaš, jedan od ključnih igrača madridskog nogometnog kluba Real Madrid, jednog od ponajboljih svjetskih nogometnih klubova, od početka tekuće godine nalazi se pod istragom španjolskih poreznih vlasti. To potvrđuje opsežna dokumentacija Football Leaksa, čiji dio objavljuje Nacional. Španjolske porezne vlasti istražuju Modrićeve porezne prijave za 2013. i 2014. Istraga je započela 18. siječnja 2016.

Nisu to jedini Modrićevi problemi s poreznim vlastima. Ostale su neke nejasnoće iza njegova boravka u Engleskoj, koje su dovele do toga da su ga pokušali ovršiti i britanski poreznici, a sve se to događalo usporedo s njegovim neočekivanim prošlogodišnjim susretom s istražiteljima Uskoka u slučaju u kojem je upravo prošlog tjedna postala pravomoćna optužnica protiv najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa Zdravka Mamića i još nekih osoba. Utoliko se problemi s poreznicima u njegovu slučaju mogu tretirati gotovo kao pravilo, a ne izuzetak.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

FOTO:PIXSELL I GULIVER GETTY IMAGES
PIŠE:BLAŽ ZGAGA I BERISLAV JELINIĆ (NEWSWEEK SRBIJA I NACIONAL)
PODIJELI
Blaž Zgaga novi je suradnik tjednika Nacional. On je poznati slovenski istraživački novinar, ujedno i jedan od ključnih autora i protagonista u aferi Football Leaks. Zgaga je hrvatskoj javnosti otprije poznat kao jedan od koautora hit trilogije, knjige "U ime države" koja se bavi istraživanjem šverca oružja na Balkanu tijekom oružanih sukoba 90-ih, i koja je a prevedena je i na hrvatski jezik. "Reporteri bez granica" imenovali su ga kao jednog od "100 informacijskih heroja" tijekom 2014.