Nacional ekskluzivno doznaje tko je drugi uhićeni zaposlenik Ministarstva poljoprivrede

Zajedno s bivšim ministrom Tomislavom Tolušićem uhićen je i Željko Ferenc, zaposlenik Ministarstva poljoprivrede iz Županijskog ureda u Virovitici, ekskluzivno doznaje Nacional.

Ferenc je zaposlenik Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede zadužen za izračunavanje EVPG-a (ekonomska veličina OPG-a).

Podsjetimo, policija je jutros upala u kuću bivšeg ministra u Vladi Andreja Plenkovića Tomislava Tolušića. Ured europskog tužitelja potvrdio je da su. u Hrvatskoj uhićene dvije osobe zbog sumnje na subvencijske prijevare i zlouporabu položaja i ovlasti, a vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru.

Policija upala u kuću Tomislava Tolušića! Uhićen je. Oglasio se Ured europskog javnog tužitelja

 

Tolušić, koji je morao napustiti vladu zbog nekretninske afere, jedan je od 17 dobitnika “Vinske omotnice”, odnosno državnih poticaja za ulaganja u vinarije.

Nacional je već pisao kako su revizori Europske komisije boravili u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) gdje su istraživali je li bilo nepravilnosti prilikom dodijele poticaja putem tzv. Vinske omotnice, a u okviru koje je više od dva milijuna kuna za svoju vinariju dobio i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Nacional je koncem svibnja objavio da su revizori Europske komisije u Zagrebu tražili tražili potencijalne nepravilnosti u isplatama iz dijela fonda za vinarstvo, odakle je i bivšem ministru poljoprivrede isplaćeno 2,5 milijuna kuna.

Cijeli članak pročitajte na linku ispod:

REVIZORI EUROPSKE KOMISIJE U ZAGREBU: Meta istrage je Vinska omotnica iz koje je novac dobio i Tolušić

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner