Nacional doznaje: Preokret u HDZ-u, “favorit” Mikuljan izgubio od Turka, Herman kao jedini kandidat postao šef zagrebačkog HDZ-a

Na večerašnjim unutarstranačkim izborima u HDZ-u došlo je do neočekivanog preokreta. Naime, kandidat za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije i favorit vrha stranke bio je  Damir Mikuljan, a ali prema informacijama Nacionala, pobjedu je odnio Željko Turk.

Iako se glasovi još uvijek prebrojavaju, Nacional saznaje da je dvostruko više glasova osvojio Željko Turk, koji je svakako bio prejak za Mikuljana, bez obzira na želje u vrha HDZ-a.

Međutim Frane Barbarić je uspio proći za potpredsjednika HDZ-a u gradu Zagrebu.

Podsjetimo, kandidature za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije predali su Željko Turk i Damir Mikuljan.

Za potpredsjednike u zagrebačkom HDZ-u kandidiralo se 12 kandidata, a bira ih se četvero. Kandidature su predali Mario Župan, Ante Plazonić, Zvonimir Milas, Pero Semren, Dubravka Brezak Stamać, Zoran Čogelja, Davor Filipović, Ninoslav Vranješ, Mate Ćurić, Irena Dubravec, Frane Barbarić i  Radoslav Dumančić.

U međuvremenu su neki od njih pod pritiskom vrha stranke, odnosno  glavnog tajnika HDZ-a Krunoslava Katičića odustali od kandidature.

Također podsjećamo kako je Nacional pisao o sukobu ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića i Frane Barbarića oko HEP-a.

 

EKSKLUZIVNO: ‘Tko je taj Ćorić, ako mu dopustim, može mi samo preparkirati auto’

Herman kao jedini kandidat izabran za predsjednika zagrebačkog HDZ-a

Liječnik Mislav Herman izabran je u nedjelju, na unutarstranački izborima, za predsjednika zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a, doznaje se iz te stranke.

Za potpredsjednike zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a, između 12 kandidata, izabrani su Mario Župan, Ante Plazonić, Zvonimir Milas i Frane Barbarić.

Herman, koji je bio jedini kandidat za predsjednika zagrebačkog HDZ-a, poručio je da će konsolidiranje i stabiliziranje gradskoga odbora stranke biti prvi zadatak, poručivši kako je spreman biti kandidat za gradonačelnika ako tako odluče unutarstranačka tijela.

“Smatram da zahvaljujući svom dosadašnjem iskustvu i dugogodišnjem angažmanu u stranci mogu postići ono što je najbitnije za zagrebački HDZ, a to je njegova  brza konsolidacija i stabilizacija kako bi se pripremili za lokalne izbore na kojima ćemo Zagrepčanima ponuditi najbolju listu s prepoznatim kandidatima  za Gradsku skupštinu”, izjavio  je Herman nakon glasovanja na stranačkim izborima.

Najavio je i da će vrlo brzo nakon formiranja zagrebačkog HDZ-a na unutarstranačkim konzultacijama naći najboljeg kandidata za gradonačelnika Zagreba.

Mislav Herman je na toj funkciji zamijenio dosadašnjeg predsjednika Andriju Mikulića koji je imenovan za glavnog državnog inspektora.

Članovi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u nedjelju su birali nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija te HDZ-a Grada Zagreba.

 

 

 

Komentiraj