NACIONAL DONOSI Ministarstvo obrane i vrh Hrvatske vojske još uvijek ne znaju kamo odlaze piloti iz skupine Krila oluje

Visoki vojni izvor potvrdio je za Nacional da u Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci još uvijek nemaju informaciju o tome gdje će karijeru nastaviti piloti iz akrobatske skupine Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Krila oluje. Vojni vrh Katara i Omana potvrdio je svojim hrvatskim kolegama da šest pilota neće pristupiti njihovim vojnim snagama, što znači da nije točna informacija da će piloti karijeru nastaviti u katarskoj ili omanskoj vojsci. Visoki vojni izvor za Nacional je potvrdio da postoje neke indicije da bi ti piloti karijeru mogli nastaviti u komercijalnoj kompaniji Qatar Airways, ali da ta informacija još nije sigurna. Isti izvor potvrdio je i da je s trojicom pilota postignut dogovor da u HRZ-u ostani do kraja lipnja te da u tom periodu vode obuku novih pilota skupine Krila oluje, dok će ostala trojica pilota HRZ napustiti već 31. ožujka.

[quote_box_center]

  • Visoki vojni izvor potvrdio je za Nacional da u Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci još uvijek nemaju informaciju o tome gdje će karijeru nastaviti piloti iz akrobatske skupine Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Krila oluje
  • Vojni vrh Katara i Omana potvrdio je svojim hrvatskim kolegama da šest pilota neće pristupiti njihovim vojnim snagama
  • To znači da nije točna informacija da će piloti karijeru nastaviti u katarskoj ili omanskoj vojsci
 [/quote_box_center]

U vrhu Hrvatske vojske i Ministarstvu obrane svjesni su propusta u ovom slučaju i smatraju da je vojni vrh ranije morao saznati planove pilota, izjavio je za Nacional visoki vojni izvor, čime je potvrđeno pisanje Nacionala otprije dva tjedna, kada je objavljeno da je predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović nezadovoljna zbog toga što se dogodilo. U vojnom vrhu također pokušavaju naći novo rješenje kako bi spriječili odlazak pilota koji nakon pet godina plaćene obuke i obavljenog desetogodišnjeg staža u HRZ-u mogu slobodno otići bez ikakve naknade. Jedan od prijedloga koji se trenutno analizira je i onaj prema kojemu bi pilotima koji odrade 20 godina u službi bio dodijeljen stan u trajno vlasništvo.

Komentiraj

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *