Marko Jurinec/PIXSELL

Načelnik općine Gunje Hrvoje Lucić iz SDP-a prešao u stranku Milana Bandića

Načelnik vukovarsko-srijemske općine Gunje Hrvoje Lucić prešao je iz SDP u stranku zagrebačkoga gradonačelnika “Bandić Milan 365 – stranka rada i solidarnosti”, potvrdio je novinarima Lucić, ističući da nije mogao naći zajednički jezik s vodstvom vukovarsko-srijemskoga SDP-a.

“Jednostavno nisam više mogao naći zajednički jezik s čelništvom vukovarsko-srijemskoga SDP-a, i to je glavni razlog moga napuštanja SDP-a”, navodi razloge izlaska iz SDP-a Hrvoje Lucić, koji se u središtu pozornosti javnosti našao prije godinu i pol, kad je područje Gunje i susjednih općina poplavila Sava i uzrokovala golemu štetu.

Gunjski načelnik Lucić postao je povjerenik Bandićeve stranke za Gunju.

“Već imam oko 350 pristupnica i mislimo se osnovati na proljeće”, rekao je, dodajući kako ga i dalje podupire većina vijećnika u Općinskome vijeću te da se ne boji da bi zbog odlaska iz SDP-a mogao biti smijenjen s dužnosti načelnika.

Ostavku na članstvo u stranci dao je početkom siječnja, a nakon nekoliko dana stigla mu je i ispisnica.

“Nisam dugo dvojio kamo ću. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić puno je puta dolazio u Gunju kad nam je bilo najpotrebnije i to je uvijek činio čista srca”, objasnio je Hrvoje Lucić razloge pristupanja stranci Milana Bandića te dodao kako je zagrebački gradonačelnik jedan od rijetkih preostalh istinskih socijaldemokrata.

Komentiraj